Go Back

Geroosterde spruitjes met parmezaanse kaas, citroen en broodkruim

Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 45 minutes
Servings 2 personen
Deze geroosterde spruitjes zijn super lekker en eenvoudig om te maken. Heerlijk bij stoofjes maar ook gewoon bij een karbonaadje.

Equipment

  • oven

Ingredients

  • 500 gr spruiten
  • handje geraspte parmezaanse kaas (of naar smaak)
  • handje broodkruim/grof paneermeel (zelf maken? Linkje naar hoe je dat doet staat hierboven.)
  • rasp van een halve citroen
  • scheutje olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Instructions 

  • Verwarm je oven voor op 180 graden hetelucht.
  • Maak de spruitjes schoon en leg op een met aluminiumfolie beklede bakplaat.
  • Besprenkel de spruitjes met wat olijfolie en voeg de parmezaan, broodkruim/paneermeel, rasp van de citroen en peper en zout naar smaak toe.
  • Hussel goed door elkaar dat de spruitjes helemaal met een laagje van het mengsel zijn bedekt.
  • Schuif in het midden van de oven en rooster voor ongeveer 30 minuten of tot ze mooi van kleur en gaar zijn. Smakelijk!
Course: Bijgerecht
Keyword: bijgerecht, spruiten