Snipper de sjalot en knoflook. Snijd ook de spitskool fijn. Zet weg.
Hak of scheur de paddenstoelen.
Zet een koekenpan op hoog vuur, voeg wat olijfolie toe en bak de paddenstoelen even aan. Als ze wat kleur hebben draai je het vuur iets lager. Voeg nu de knoflook en sjalot toe en laat meebakken, zo'n 10 minuten of tot de paddenstoelen het meeste van hun vocht zijn kwijtgeraakt. Voeg nu de spitskool toe en laat dit ook nog even meebakken. Deze hoeft niet helemaal gaar te zijn, juist lekker als er nog een beetje bite aan zit.
Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven, giet af en bewaar het kookvocht.
Klop in een kommetje de eidooier samen met de yoghurt en geraspte parmezaanse kaas.
Schep de pappardelle bij de paddenstoelen samen met wat kookvocht van de pasta en het eidooier mengsel. Warm de pasta al omscheppend op laag vuur door. Voeg nog wat kookvocht toe als het te droog wordt, je wilt natuurlijk wel saus bij je pasta!
Serveer direct met nog wat vers geraspte parmezaanse kaas en eventueel wat groene kruiden. Top af met de leftover porchetta of de uitgebakken spekjes. Smakelijk!