Met deze zomerse kikkererwten salade waan je je zo aan de mediterrane kust! Lekker fris en ideaal om die laatste restjes van je verse kruiden mee op te maken.
Voor de salade
- 130 gr kikkererwten (1 klein blikje)
- 1/3 komkommer
- 1 klein rood uitje
- 2 mooie rijpe tomaten
- 1 lenteuitje
- 1 limoen
- platte peterselie, munt en basilicum naar smaak
Voor de dressing
- 2 el lekkere olijfolie
- sap van een hele limoen
- rasp van een halve limoen
- 1 tl tahini
- peper en zout naar smaak
Spoel de kikkererwten in een zeef tot het water helder is, laat uitlekken.
Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer en tomaten en snijd in mooie fijne blokjes.
Snijd ook de rode ui in super fijne blokjes en snijd de lenteui in ringetjes.
Doe alles samen in een kom en voeg de gehakte of gescheurde kruiden toe.
Maak de dressing door de olijfolie met het limoensap te vermengen. Breng op smaak met peper en zout en voeg toe aan de salade.
Hussel de boel even lekker door elkaar. Serveer met nog wat rasp van de limoen voor extra geurigheid aan tafel. Smakelijk!