Go Back

Hartig zoete pannenkoekentaart van rode biet met geitenkaascrème, honing en bacon

Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Total Time 2 hours
Servings 2 personen
Deze pannenkoekentaart van rode biet is dé perfecte combinatie tussen hartig en zoet. Houd jij van pannenkoeken met spek en stroop? Dan wil je deze maken!

Equipment

  • hakmolentje
  • blender

Ingredients

Voor de rode bieten pannenkoeken

  • 3 voorgekookte rode bieten
  • 1 dl melk
  • 1 dl water
  • 2 eitjes
  • 100 gr bloem
  • 1/2 tl zout

Voor de geitenkaascrème

  • 100 gr mascarpone
  • 125 gr zachte geitenkaas
  • 30 gr honing
  • snufje zout

Verder nodig

  • 8 plakjes gerookte bacon
  • optioneel: blauwe bessen voor garnering
  • optioneel: paar blaadjes munt voor garnering
  • optioneel: stoofpeertjes suiker voor garnering

Instructions 

Beslag maken voor de rode bieten pannenkoekjes

  • Doe de bietjes in een blender samen met de melk en het water en maal tot een gladde massa.
  • Voeg de eitjes en het zout toe en geef nog een paar pulsen zodat de eitjes goed vermengd worden met de rest.
  • Weeg de bloem af en doe in een kom. Voeg het bietenmengsel toe en roer tot een glad beslag.

De pannenkoeken bakken

  • Zet een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Voeg elke keer een klontje boter toe en bak de pannenkoekjes op rustig vuur (dit kost het meeste tijd. Probeer geduldig te zijn, niet te hard bakken). Qua dikte mogen de pannenkoeken lijken op American pancakes.

De geitenkaascrème maken (kan je heel goed doen terwijl je de pannenkoeken bakt)

  • Doe de mascarpone samen met de geitenkaas, honing, zout en 1 eetlepel water in een hakmolentje en maal tot een gladde crème. Voeg eventueel nog een klein beetje water toe als het te dik is.

Bacon

  • Bak de bacon krokant. Dit kan in een koekenpan of op een bakplaat in de oven.

De taart maken

  • Laat de pannenkoeken en bacon helemaal afkoelen.
  • Besmeer elke pannenkoek met een laagje geitenkaascrème en verdeel op elk laagje ook wat van de verkruimelde bacon. Stapel laagje voor laagje tot de pannenkoeken op zijn.
  • Garneer met een dot van de geitenkaascrème, wat blauwe bessen, bacon en een drizzle honing. Smakelijk!
Course: Dessert, Snack, Tussendoortje
Keyword: bacon, bieten, geitenkaas, honing, pancakepie, pannenkoeken, pannenkoekentaart