Deze pannenkoekentaart van rode biet is dé perfecte combinatie tussen hartig en zoet. Houd jij van pannenkoeken met spek en stroop? Dan wil je deze maken!
Voor de rode bieten pannenkoeken
- 3 voorgekookte rode bieten
- 1 dl melk
- 1 dl water
- 2 eitjes
- 100 gr bloem
- 1/2 tl zout
Voor de geitenkaascrème
- 100 gr mascarpone
- 125 gr zachte geitenkaas
- 30 gr honing
- snufje zout
Verder nodig
- 8 plakjes gerookte bacon
- optioneel: blauwe bessen voor garnering
- optioneel: paar blaadjes munt voor garnering
- optioneel: stoofpeertjes suiker voor garnering
Beslag maken voor de rode bieten pannenkoekjes
Doe de bietjes in een blender samen met de melk en het water en maal tot een gladde massa.
Voeg de eitjes en het zout toe en geef nog een paar pulsen zodat de eitjes goed vermengd worden met de rest.
Weeg de bloem af en doe in een kom. Voeg het bietenmengsel toe en roer tot een glad beslag.
De geitenkaascrème maken (kan je heel goed doen terwijl je de pannenkoeken bakt)
De taart maken
Laat de pannenkoeken en bacon helemaal afkoelen.
Besmeer elke pannenkoek met een laagje geitenkaascrème en verdeel op elk laagje ook wat van de verkruimelde bacon. Stapel laagje voor laagje tot de pannenkoeken op zijn.
Garneer met een dot van de geitenkaascrème, wat blauwe bessen, bacon en een drizzle honing. Smakelijk!