Oh how I love my kale ;-) Boerenkool, heerlijk. Vaak zien we het natuurlijk in de vorm van boerenkoolstamppot maar als krokantje is de boerenkool ook echt een ware charmeur! Maken, maken, maken! :-)
- hele boerenkool bladeren (die zakjes uit de supert kan maar vind ik minder voor het resultaat)
- olijfolie
- peper en zout
- optioneel: chiliflakes
Verwarm de oven voor op 120 graden hetelucht.
Was de boerenkool.
Verwijder de harde stelen. Niet weggooien! Super lekker in stoofjes, soep, sauzen, meegekookt met de sperziebonen morgen etc.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hierop de boerenkool. Besprenkel met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout (niet te veel zout) en masseer even goed in dat alles lekker bedekt is.
Plaats de plaat in het midden van de oven en bak in ongeveer 30 a 45 minuten krokant (niet verbrand). Smakelijk!