Go Back

Courgetterolletjes met witlof en ansjovisdressing

Prep Time 10 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 35 minutes
Servings 8 rolletjes (2 personen)
Deze schattige courgetterolletjes gevuld met witlof zijn super leuk, smakelijk en makkelijk als fris bijgerechtje bij bijvoorbeeld pastagerechten. Maakt je sla op je bord toch net even meer een feestje!

Ingredients

Dressing

  • 5 el olijfolie
  • 4 el wijnazijn (wit of rood, wat je in huis hebt ;-)
  • 2 tl mosterd
  • 1 ansjovisfilet fijngehakt
  • sap van een halve limoen
  • peper & zout naar smaak
  • optioneel: wat fijngehakte verse peterselie

Courgette

  • 1 kleine courgette in 8 repen

Salade

  • 1 witlofstronk
  • 1 tomaat

Garnering

  • feta, yoghurt en verse blaadjes basilicum
  • optioneel: vers gehakte peterselie

Instructions 

Voor de dressing

  • Hak de ansjovis en peterselie fijn en doe in een kommetje.
  • Daarbij de rest van de ingrediĆ«nten en goed mengen tot een homogene dressing.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Courgette grillen

  • Snijd de kontjes van de courgette en snijd dan in de lengte in repen, ongeveer een halve cm dik.
  • Bestrijk met olijfolie en peper en zout en grill de repen tot ze aan weerszijde een mooie grillstreep hebben. Zet weg.

De salade

  • Verwijder de kernen van de witlof en snijd deze fijn. Snijd ook de tomaat in vergelijkbare grootte. Maak aan met de dressing.

Garneren en serveren

  • Rol de courgette op en vul met de salade.
  • Garneer met de feta, basilicum, yoghurt en eventueel nog wat peterselie. Smakelijk!
Course: Bijgerecht, Salad, Salade, Side Dish
Keyword: courgette, witlof