Deze schattige courgetterolletjes gevuld met witlof zijn super leuk, smakelijk en makkelijk als fris bijgerechtje bij bijvoorbeeld pastagerechten. Maakt je sla op je bord toch net even meer een feestje!
Dressing
- 5 el olijfolie
- 4 el wijnazijn (wit of rood, wat je in huis hebt ;-)
- 2 tl mosterd
- 1 ansjovisfilet fijngehakt
- sap van een halve limoen
- peper & zout naar smaak
- optioneel: wat fijngehakte verse peterselie
Courgette
- 1 kleine courgette in 8 repen
Garnering
- feta, yoghurt en verse blaadjes basilicum
- optioneel: vers gehakte peterselie
Voor de dressing
Hak de ansjovis en peterselie fijn en doe in een kommetje.
Daarbij de rest van de ingrediƫnten en goed mengen tot een homogene dressing.
Breng op smaak met peper en zout.
Courgette grillen
Snijd de kontjes van de courgette en snijd dan in de lengte in repen, ongeveer een halve cm dik.
Bestrijk met olijfolie en peper en zout en grill de repen tot ze aan weerszijde een mooie grillstreep hebben. Zet weg.
Garneren en serveren
Rol de courgette op en vul met de salade.
Garneer met de feta, basilicum, yoghurt en eventueel nog wat peterselie. Smakelijk!