Deze sinaasappelkoeken hebben een heerlijk boterige smaak wat doet denken aan boterkoek. Boterkoek maar dan wel loaded met sinaasappelsmaak!
Voor de bodem
- 60 gr roomboter
- 65 gr bloem
- 25 gr suiker
- snufje zout
Voor de vulling
- 30 ml sinaasappelsap (vers)
- 1 el sinaasappel zest
- 1/2 el vers geraspte gember
- 75 gr suiker
- 8 gr bloem
- 1/4 tl bakpoeder
- 1 eitje
De bodem maken
Mix in een kom de boter luchtig.
Voeg dan de suiker toe en mix door. Daarna de bloem en het zout.
Maak een schijf van het deeg en laat rusten in de koelkast, zo'n 15 minuten.
Zet intussen de springvorm klaar, bekleed de bodem met bakpapier.
Haal het deeg uit de koelkast en rol met een deegroller uit.
Leg de deegplak op de bodem. Scheurtjes werk je makkelijk weg door alles goed aan te duwen.
Bak de bodem 18 minuten in het midden van de oven.
De vulling maken
Rasp de sinaasappel tot je een eetlepel zeste hebt. Rasp ook de gember.
Meet het sap af en doe in een kom samen met de overige ingrediënten. Meng alles tot een homogene massa.
Stort het mengsel bovenop de bodem. De bodem hoeft niet eerst af te koelen.
Bak in ongeveer 20 a 25 minuten in het midden van de oven.