Go Back

Pittige sweet chilisaus met veel minder suiker

Prep Time 10 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 20 minutes
Servings 1 bakje
Sweet chilisaus is bij veel gerechten lekker. Deze homemade sweet chilisaus is minder zoet maar compenseert dat in pittigheid.

Equipment

  • hakmolentje

Ingredients

  • 3 rode chilipepers
  • 3 a 4 cm gember (afhankelijk van je smaak en hoe groot je gember is)
  • 1 knoflookteentje
  • 25 ml rijstazijn (witte wijn azijn kan ook)
  • 20 gr suiker
  • 25 ml water
  • 0,5 el sojasaus
  • 0,5 el maizena aangemaakt met wat water
  • 0,5 el sambal badjak (vind ik lekker, mag je ook weglaten)

Instructions 

  • Snijd de chilipeper in stukjes (makkelijker voor je hakmolen) en snipper het knoflooktentje en de gember. Doe dit samen met de azijn, het water en de sojasaus in de hakmolen en hak fijn.
  • Zet een klein pannetje op het vuur en doe daar het gehakte mengsel in. Voeg de suiker toe en de sambal toe en laat rustig aan de kook komen.
  • Meng in een klein kommetje de maizena met een beetje water.
  • Voeg na ongeveer 5 minuten de maizena toe en laat weer aan de kook komen. Kook nog rustig door, zo'n 5 minuten of tot het de gewenste dikte heeft. Let op, als de saus koud is wordt deze nog iets steviger.
Course: sauzen
Cuisine: aziatisch
Keyword: sweet chilisaus