Go Back

Roasted & smoky tomaten-paprika soep met tijm en pompoen- en sesamzaden

Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 10 minutes
Servings 1 persoon
Super easy geroosterde tomaten-paprika soep. Maar 10 minuten voorbereiding en de oven doet de rest. Lekker voor de lunch!

Equipment

  • blender of staafmixer

Ingredients

  • 200 gr hele tomaten
  • 170 gr paprika (ongeveer 1 stuk) (ik gebruik rode)
  • 60 gr bleekselderij (ongeveer 1 stengel)
  • 40 gr sjalot (ongeveer 1 kleintje)
  • 1 niet al te grote knoflookteen (soms heb je er van die joekels tussenzitten)
  • 100 ml water
  • 1/4 groentebouillonblokje
  • snuf gerookte paprikapoeder
  • paar takjes tijm
  • pompoen- en sesamzaadjes
  • gerookte olijfolie (optioneel natuurlijk)
  • peper & zout

Instructions 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
  • Rooster de pompoen- en sesamzaden in een koekenpan (zonder olie) en zet weg.
  • Snijd de paprika in 4 stukken (zaden eruit, joh), snijd de sjalot in kwarten en verwijder de schil en snijd de bleekselderij in grove stukken.
  • Doe alle groenten, knoflook en de tijm in een ovenschaal. besprenkel met olijfolie, gerookte paprikapoeder en peper en zout. Rooster alles in het midden van de oven voor ongeveer 45 minuten tot een uurtje. De groenten moeten lekker zacht zijn met wat blakering maar niet gecremeerd.
  • Doe alles uit de ovenschaal met 1/4 bouillonblokje in een blender en zorg dat je een gladde massa krijgt. Nog gladder? Haal de soep na het blenderen even door een zeef.
  • Kijk daarna wat jij lekker vindt. Houd je van een dikker soepje, leave it as it is. Dunner? Voeg wat water toe, in dit geval 100 ml

Afmaken

  • Doe de soep in een kom en garneer af met wat geritste tijm, gerookte olijfolie en de pompoen- en sesamzaden.
  • Smakelijk! :-)
Course: Soep
Keyword: paprika, soep, tomaat