Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
Rooster de pompoen- en sesamzaden in een koekenpan (zonder olie) en zet weg.
Snijd de paprika in 4 stukken (zaden eruit, joh), snijd de sjalot in kwarten en verwijder de schil en snijd de bleekselderij in grove stukken.
Doe alle groenten, knoflook en de tijm in een ovenschaal. besprenkel met olijfolie, gerookte paprikapoeder en peper en zout. Rooster alles in het midden van de oven voor ongeveer 45 minuten tot een uurtje. De groenten moeten lekker zacht zijn met wat blakering maar niet gecremeerd.
Doe alles uit de ovenschaal met 1/4 bouillonblokje in een blender en zorg dat je een gladde massa krijgt. Nog gladder? Haal de soep na het blenderen even door een zeef.
Kijk daarna wat jij lekker vindt. Houd je van een dikker soepje, leave it as it is. Dunner? Voeg wat water toe, in dit geval 100 ml