Go Back

Hele knolselderij uit de oven met groene kruiden en knoflook

Prep Time 5 minutes
Cook Time 2 hours
Total Time 2 hours 5 minutes
Servings 4 personen
Deze hele knolselderij uit de oven is heerlijk en echt heel eenvoudig om te maken. Het is een super bijgerecht bij stoofgerechten en kan zelfs dienen als koolhydraatvervanger! Alleen wel even op tijd beginnen. Deze mag minimaal 2 uurtjes lekker loungen in de oven.

Equipment

  • oven
  • aluminiumfolie

Ingredients

  • 1 knolselderij
  • 4 tenen knoflook
  • bosje harde gemengde kruiden (ik gebruik salie, tijm en rozemarijn)
  • olijfolie om mee in te smeren
  • peper & zout

Instructions 

  • verwarm de oven voor op 180 graden boven/onder warmte.
  • Schrob de knolselder met een schoon schuursponsje schoon.
  • Snijd de wortelige onderzijde weg maar laat de rest van de schil zitten.
  • Leg 3 vellen aluminiumfolie klaar en besprenkel met wat olie.
  • Wentel de kruiden en de knoflookteentjes in de olie.
  • Masseer nu de knolselderij in met wat olijfolie. Maal dan wat peper en zout eroverheen en rub dat nog even goed in.
  • Verpak de knolselderij goed in het aluminiumfolie en leg deze op een bakplaat of ovenschaal. Zorg ervoor dat de laag met kruiden en knoflookjes boven ligt.
  • Doe na 2 uurtjes de satéprikkercheck. Die moet er makkelijk doorheen gaan. Dan is je knolseldertje klaar!
Course: Bijgerecht
Keyword: bijgerecht, groentengerecht, knolselderij, koolhydraatvervanger