Zuurdesembrood met simpele rode kool 'coleslaw' en gerookte zalm
Cook Time 10minutes
Dit zuurdesembroodje met rode kool coleslaw en gerookte zalm ontdekte ik toen het tijd was om wat kliekjes op te maken. Het bleek en heerlijke combi! :-)Behoeft bijna geen recept. Deze versie is met rode kool maar heb je nog een stukje spitskool of witte kool liggen, dat gaat natuurlijk ook prima.Ook lekker als ontbijtje of op kleine stukjes zuurdesem- of stokbrood als borrelhapje!
Ingredients
Dressing
2flinke eetlepels griekse yoghurt(mayo kan natuurlijk ook)
1elcitroen-/ of limoensap(of iets van een rode wijnazijn, mag ook)
1tlgrove mosterd
1tlscherpe Dijon mosterd
1/2elsuiker
peper & zout naar smaak
simpele rode kool coleslaw
150grrode kool ragfijn gesneden(gebruik een mandoline als je die hebt)
1/2klein rood uitje zeer fijn gesnipperd
1wortel grof geraspt
flink wat platte peterselie en dille
Voor de rest nodig
gerookte zalm
verse dille en peterselie voor garnering
lekker brood(in dit geval zuurdesem, wel dun gesneden)
Instructions
Maak de dressing door alle ingrediƫnten te mengen in een kom. Flink veel proeven tussendoor om hem helemaal naar jouw smaak te maken.Tip: als je de dressing proeft moet deze net iets te 'sterk' zijn. Hij wordt later vermengt met de salade en dan zwakt de smaak altijd iets af.
Snijd de rode kool fijn, snipper het uitje ook zeer fijn en rasp de wortel. Hak de peterselie en meng alles in een kom samen met de dressing.
Rooster het brood en beleg deze eerst met de rode kool coleslaw en top deze af met plakjes gerookte zalm. Maak af met wat mooie takjes dille en peterselie.