Go Back

Zuurdesembrood met simpele rode kool 'coleslaw' en gerookte zalm

Cook Time 10 minutes
Dit zuurdesembroodje met rode kool coleslaw en gerookte zalm ontdekte ik toen het tijd was om wat kliekjes op te maken. Het bleek en heerlijke combi! :-)
Behoeft bijna geen recept. Deze versie is met rode kool maar heb je nog een stukje spitskool of witte kool liggen, dat gaat natuurlijk ook prima.
Ook lekker als ontbijtje of op kleine stukjes zuurdesem- of stokbrood als borrelhapje!

Ingredients

Dressing

  • 2 flinke eetlepels griekse yoghurt (mayo kan natuurlijk ook)
  • 1 el citroen-/ of limoensap (of iets van een rode wijnazijn, mag ook)
  • 1 tl grove mosterd
  • 1 tl scherpe Dijon mosterd
  • 1/2 el suiker
  • peper & zout naar smaak

simpele rode kool coleslaw

  • 150 gr rode kool ragfijn gesneden (gebruik een mandoline als je die hebt)
  • 1/2 klein rood uitje zeer fijn gesnipperd
  • 1 wortel grof geraspt
  • flink wat platte peterselie en dille

Voor de rest nodig

  • gerookte zalm
  • verse dille en peterselie voor garnering
  • lekker brood (in dit geval zuurdesem, wel dun gesneden)

Instructions 

  • Maak de dressing door alle ingrediĆ«nten te mengen in een kom. Flink veel proeven tussendoor om hem helemaal naar jouw smaak te maken.
    Tip: als je de dressing proeft moet deze net iets te 'sterk' zijn. Hij wordt later vermengt met de salade en dan zwakt de smaak altijd iets af.
  • Snijd de rode kool fijn, snipper het uitje ook zeer fijn en rasp de wortel. Hak de peterselie en meng alles in een kom samen met de dressing.
  • Rooster het brood en beleg deze eerst met de rode kool coleslaw en top deze af met plakjes gerookte zalm. Maak af met wat mooie takjes dille en peterselie.
Course: Borrelhapje, Breakfast, Ontbijt, Snack, Tussendoortje
Keyword: gerookte zalm, rode kool