Go Back

RISOTTO, PIKANTE SCAMPI, BASILICUM EN MUNT

Cook Time 1 hour 30 minutes
Servings 2
Basis recept voor risotto afgemaakt met pikante scampi en verse kruiden.

Ingredients

Risotto

  • 15 gr roomboter
  • 1 klein sjalotje
  • 1 teen knoflook
  • 115 gr Arborio (of een andere risotto rijst)
  • 40 ml witte wijn
  • 10 gr parmezaanse kaas
  • 1 liter bouillon (Ik gebruik half vis en half kip. Gewoon van een blokje als je makkelijk wilt doen.)
  • 250 gr groene groenten (in dit geval sugarsnaps en doperwten)

Scampi

  • 12 scampi
  • 1 teen knoflook
  • 1 rood pepertje
  • snuf cayennepeper of chilivlokken

Garnering

  • verse kruiden (ik gebruik basilicum en munt)

Instructions 

Scampi

  • Zorg dat alles voor de scampi klaarstaat. Dus knoflookje en pepertje hakken en als je dat wilt de scampi even pellen.
  • Op het moment je risotto bijna klaar is zet je een koekenpan op hoog vuur. Bak de scampi samen met de knoflook, peper en cayenne/chilivlokken dat ze net gaar zijn. Zo'n halve tot een minuut aan elke kant.

Risotto

  • Zet een pan op voor de bouillon. Zorg dat de bouillon warm is en klaarstaat voor gebruik.
  • Smelt de boter en bak de sjalot en knoflook tot deze zacht en glazig zijn.
  • Voeg de rijst toe en bak deze al roerend 5 minuten mee.
  • Blus af met de wijn en laat de rijst het vocht opnemen.
  • Voeg elke keer een kleine hoeveelheid bouillon toe en laat het elke keer volledig absorberen door de rijst. Blijf regelmatig roeren. Doe dit zo'n 20 minuten of tot de rijst al dente is. Proeven dus.
  • Kook intussen de sugarsnaps zo'n 3 tot 4 minuutjes, mag nog lekker knapperig zijn! Gebruik je diepvriesdoperwten? Die mogen dan even meegaren op het laatst in de risotto. Gebruik je verse doperwten, kook die dan even kort, heel kort (max. 1 minuut).
  • Garneer af met de verse kruiden.
Course: Hoofdgerecht, Main Course
Cuisine: Italiaans
Keyword: risotto, scampi