Go Back

GEZONDE(RE) WORTELTAART MET KOKOS (ZONDER BOTER/OLIE EN SUIKER!)

Cook Time 1 hour
Worteltaartje/cakeje voor 1 persoon dat ook relatief gezien nog eens lekker snel klaar is en niet onbelangrijk, gezonder is dan een traditionele worteltaart.

Equipment

  • oven
  • springvorm ∅ 18 cm

Ingredients

  • 90 gr bloem
  • 175 gr grof geraspte wortel
  • 50 gr kokosmelk
  • 50 gr griekse yoghurt
  • 35 gr honing
  • 1 ei
  • 1/2 tl bakpoeder
  • handje gedroogd fruit zoals rozijnen, cranberries of abrikozen
  • handje gemengde noten
  • 1 tl kaneel
  • 2 kruidnagels
  • 1 kardemom peul
  • 1/2 el vanille extract
  • sinaasappel rasp
  • verse gember
  • snufje zout

Instructions 

  • Verwarm je over op 200 graden onder/boven warmte
  • Meng in een kom de bloem met de honing, vanille, kokosmelk, yoghurt, bakpoeder en het eitje.
  • Rasp de wortel en spatel door het mengsel.
  • Rasp de gember en de schil van de sinaasappel (fijn) en voeg toe.
  • Vijzel de kardemom (wel even uit de peul halen) en kruidnagel en voeg toe. Voeg ook de kaneel toe.
  • Rooster de noten in een koekenpan en laat afkoelen.
  • Hak de noten en het gedroogde fruit en voeg toe.
  • Spatel alles goed door en giet in de een ingevette springvorm.
  • Bak in ongeveer 50-60 minuten gaar. Check met een satéprikker door in het midden van de taart te prikken. Komt die er schoon uit? Dan zit je goed.
Course: Dessert, Nagerecht, Snack, Tussendoortje
Keyword: wortel