Deze bloemkoolsoep is simpel, snel en gezond. En als je wilt: vegetarisch! Lekker voor de lunch, tussendoor of als voorgerechtje.
- 800 gr bloemkool
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 eetlepels mosterd
- 1 liter bouillon (ik gebruik kippenbouillon)
- 1/4 rasp van nootmuskaat (vers raspen is echt lekkerder!)
- handje kikkererwten voor garnering
- tijm voor garnering
Snijd de ui en knoflook en bak deze tot de ui mooi glazig is.
Snijd de bloemkool in gelijke roosjes en doe in de pan samen met de bouillon. Laat zachtjes pruttelen tot de bloemkool zacht is.
Rooster de kikkererwten en wat kleine bloemkoolroosjes in de oven. Smeer vooraf in met wat olijfolie.
Voeg de nootmuskaat en mosterd toe.
Blender de soep tot deze mooi glad is. Je kan ook een staafmixer gebruiken.
Garneer je soep met de geroosterde kikkererwten, bloemkoolroosjes, tijm en wat grove mosterd (iets verdunnen met water).