Go Back

BLOEMKOOLSOEP MET MOSTERD, NOOTMUSKAAT, TIJM EN KIKKERERWTEN

Cook Time 30 minutes
Servings 4
Deze bloemkoolsoep is simpel, snel en gezond. En als je wilt: vegetarisch! Lekker voor de lunch, tussendoor of als voorgerechtje.

Equipment

  • blender

Ingredients

  • 800 gr bloemkool
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 liter bouillon (ik gebruik kippenbouillon)
  • 1/4 rasp van nootmuskaat (vers raspen is echt lekkerder!)
  • handje kikkererwten voor garnering
  • tijm voor garnering

Instructions 

  • Snijd de ui en knoflook en bak deze tot de ui mooi glazig is.
  • Snijd de bloemkool in gelijke roosjes en doe in de pan samen met de bouillon. Laat zachtjes pruttelen tot de bloemkool zacht is.
  • Rooster de kikkererwten en wat kleine bloemkoolroosjes in de oven. Smeer vooraf in met wat olijfolie.
  • Voeg de nootmuskaat en mosterd toe.
  • Blender de soep tot deze mooi glad is. Je kan ook een staafmixer gebruiken.
  • Garneer je soep met de geroosterde kikkererwten, bloemkoolroosjes, tijm en wat grove mosterd (iets verdunnen met water).
Course: Soep
Keyword: bloemkool, soep, vegetarisch