Go Back

Slankere Rouille

Cook Time 20 minutes
Servings 1 bakje
'Slankere' rouille, het is een contradictie. Want rouille wordt juist geroemd om zijn rijke, filmende smaak en lobbige textuur. Die smaak is de meeste van ons niet vreemd, in de basis is het een pittige mayonaise met flink wat knoflook. Beter om te zeggen dus dat dit een sausje is geïnspireerd op rouille.

Ingredients

  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 eidooier
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 1 flinke knoflookteen (Extra lekker: gebruik gerookte knoflook!)
  • naar smaak citroensap
  • naar smaak cayennepeper
  • naar smaak peper & zout

Instructions 

  • Doe het eigeel in een kom en mix langzaam de olijfolie erdoorheen tot een gladde consistentie.
  • Roer dan de yogurt erdoor samen met de knoflook. Gebruik een fijne knoflookpers.
  • Voeg dan de cayennepeper, citroensap en peper en zout toe naar smaak.
Course: Bijgerecht, Borrelhapje, Snack
Cuisine: Frans
Keyword: dip