Go Back

Mushy doperwten dip met munt en feta

Cook Time 20 minutes
Servings 1
Doperwten dip met munt en feta. Lekker op brood, leuk alternatief voor guacamole voor bij de nacho’s of gewoon eens een ander dipje bij de borrel.

Equipment

  • hakmolen of staafmixer

Ingredients

  • 300 gr doperwten uit de diepvries
  • 1/2 super fijn rood uitje
  • 1 teen knoflook uit de pers
  • naar smaak feta (houd wat achter voor garnering)
  • naar smaak verse munt (houd wat achter voor garnering)
  • 1 flinke eetlepel yoghurt
  • naar smaak chilipepertje (houd wat achter voor garnering)
  • naar smaak gemalen komijn
  • naar smaak gemalen korianderzaad
  • naar smaak limoensap
  • naar smaak peper & zout
  • naar smaak olijfolie

Instructions 

  • Ontdooi of blancheer de doperwten en doe in hakmolen
  • Voeg alle ingrediënten toe en hak tot de gewenste dikte. Regelmatig even tussendoor proeven!
Course: Borrelhapje, Snack
Keyword: dip, doperwten