Dol op witte asperges maar wil je ze eens een keer anders bereiden dan op de klassieke manier? Deze is voor jou! 

Pasta en toch koolhydraatarm

Het Voedingscentrum beveelt 100 tot 125 gram droge pasta aan per persoon. In dit gerecht gaan we uit van maximaal 50 gram per persoon, dat scheelt toch heel wat in de koolhydrateninname. Mocht je er op willen letten natuurlijk 😉

Lekker voor doordeweeks

Want het ziet er misschien ‘spectaculair’ uit maar deze heb je toch binnen het uur op tafel staan 😃

Minder garnaal, beter voor iedereen

Minder vlees, we weten allemaal wel een reden om het hier enigzins mee eens te kunnen zijn. Minder vis en schaal- en schelpdieren hoor je een stuk minder mensen over maar ook de zeeën hebben het niet gemakkelijk onder onze vreetlust 😬 Echter vind ik 3 garnaaltjes per persoon een prima tussenweg. 

Mag dit überhaupt met witte asperges? 🤔

Puristen zeggen vast, misschien, van niet. Ik ben geen purist, ik hou van lekker eten en soms is variatie best lekker. Dat betekent niet dat de klassieke bereiding met ham, een eitje en een lekkere botersaus hier niet op tafel komt, HEERLIJK! 🙌

Witte asperges met spaghetti, spinazie en tijgergarnalen

Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour
Servings 2 personen

Equipment

  • blender of een staafmixer
  • vijzel of hakmolentje

Ingredients

  • 100 gr spaghetti
  • 6 tijgergarnalen
  • 250 gr spinazie
  • 500 gr asperges
  • 2 eitjes
  • 3 el yoghurt
  • 3 tenen knoflook
  • 1 chilipeper
  • 2 sjalotten
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl cajunkruiden
  • 1 tl cayenne
  • peper en zout naar smaak
  • platte peterselie

Instructions 

  • Blancheer de spinazie (ongeveer 20 seconden zachtjes koken, koudspoelen en laten uitlekken).
  • Schil de asperges en zet deze op in koud water. Op het moment dat het water kookt zet je het vuur uit.
  • Vijzel de knoflook, chilipeper, sjalotten en specerijen fijn.
  • Masseer de tijgergarnalen in met het mengsel, laat minimaal een kwartiertje intrekken, langer mag natuurlijk.
  • Zet een ruime pan water op voor de pasta en kook de pasta zoals staat aangegeven op de verpakking minus 1 minuut. Giet af en bewaar het kookvocht.
  • Zet tegelijkertijd een pannetje met water op voor de eitjes en kook deze hard, pel, snijd in blokjes en meng met wat gehakte peterselie, olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Doe de spinazie in de blender met wat kookvocht van de spaghetti zodat de saus mooi dik maar wel vloeibaar is en breng op smaak met peper en zout. Meng de spinaziesaus door de spaghetti.
  • Zet een grillpan op hoog vuur en grill de asperges kort tot ze mooie grillstrepen hebben. Doe dit tegelijkertijd met het bakken van de tijgergarnalen.
  • Zet een koekenpan op hoog vuur met wat olie. Wacht tot de pan gloeiend heet is en bak de tijgergarnalen ongeveer 1 minuutje aan elke zijde. Bak ze vooral niet te gaar! Liever iets korter dan overgare taaie garnalen. Serveer direct.
  • Serveer op mooie borden en garneer af met wat peterselie. Smakelijk!
Course: Hoofdgerecht
Keyword: garnalen, spaghetti, spinazie, witte asperges

Write A Comment

Rating recept