After workout approved! 💪

Want deze kip pilav (of pilaf) zit boordevol groenten, vitamientjes en door de meergranen rijst lekker vezelrijk. Wil je echt full out gaan kies dan voor zilvervliesrijst, nog gezonder! Maar vind ik persoonlijk niet zo lekker, dus ik gebruik meergranenrijst. En na een flinke sportsessie kan je lichaam wel wat eiwitten gebruiken. De kipfilet en de yoghurt zorgen dat deze weer worden aangevuld!

Kip pilav?

Echte mieren%&$*$%# zullen zeggen: “dit is geen pilaf!” En dat klopt. Tradioneel wordt de rijst gegaard in bouillon en dus niet apart gekookt. Een beetje zoals een Italiaanse risotto. Ook lekker maar we gingen voor makkelijk en snel en dan vind ik je potje rijst koken net even makkelijker. 

Pittige kip pilaf🌶🌶🌶

Want ik hou wel van een pitje☺️ Mocht je er nou niet zo fan van zijn. Dit gerechtje is ook lekker als je wat minder (of geen) sambal, chilivlokken en chilipepers toevoegt.

Nectarines versus perziken

Dit is voor mij echt een gerechtje wat jeugdsentiment naar boven brengt. We kregen dit regelmatig voorgeschoteld, heerlijk. Maar toen noemden we het kip met perziken. En deze zijn qua smaak prima inwisselbaar maar ik kies tegenwoordig graag voor nectarines om twee redenen:

  1. ze hebben niet zo’n ‘wollig’ schilletje, wat ik in dit gerecht zelf niet zo lekker vind.
  2. ze zijn minder kwetsbaar dan perziken en vallen bij het roerbakken dus minder snel uit elkaar

Maar genoeg getikt, aan de slag!

 

Voedzaam, snel & gezond! Kip, rijst en nectarines (kip pilav)

Total Time 40 minutes
Servings 2 personen
Kom je na het sporten thuis en heb je geen zin om eindeloos in de keuken te staan voor je after workout maaltje? Dan is deze voor jou! Lekker, makkelijk én gezond!

Ingredients

  • 2 kipfilets
  • 80 gr meergranen rijst
  • 2 dl kippenbouillon
  • 2 paprika's in reepjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 1 teen knoflook gehakt
  • 2 sjalotjes in fijne blokjes
  • 1 rode chilipeper
  • 1 tl sambal
  • 1 el ketjap
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 nectarines of perziken
  • chilivlokken naar smaak
  • peper en zout naar smaak
  • yoghurt voor garnering

Instructions 

  • Snijd de groenten zoals hierboven is aangegeven en hak de knoflook en chilipeper, zet apart weg.
  • Halveer de nectarines, verwijder de pit en snijd 1 nectarine in blokjes en bewaar 2 helften om later te grillen (of bakken als je geen grillpan hebt).
  • Kook de rijst volgens de verpakking.
  • Zet intussen ook een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg wat olijfolie toe. Voeg direct de sjalotjes toe en fruit deze even aan. Voeg dan de paprika toe en laat even meebakken. Voeg dan de courgette, nectarineblokjes, knoflook, chilivlokken en chilipeper toe en roerbak even mee.
  • Als alles mooi is aangebakken voeg je de tomatenpuree, ketjap en sambal toe. Laat weer even meebakken en blus dan af met de kippenbouillon. Laat het geheel nog ongeveer 10 minuutjes zachtjes sudderen. Als het te droog wordt voeg je gewoon nog wat water toe.
  • Bak intussen de kipfilet mooi bruin en net aan gaar. Wikkel in aluminiumfolie en laat even rusten.
  • Grill of bak intussen de 2 halve nectarines tot ze mooi gekarameliseerd zijn.
  • Serveer alles mooi samen op een bord en garneer af met wat yoghurt en chilipeper. Smakelijk!
Course: Hoofdgerecht
Keyword: kip, nectarines, pilav, rijst

Write A Comment