Verse loempia’s zijn heerlijk, veelzijdig en gezond! Deze loempia’s zijn perfect als het buiten net iets te warm is en kan je wat mij betreft op elk moment van de dag eten. Ik maak ze vaak voor de lunch maar ook als voorgerechtje of gewoon als snack doen deze het super!

Fresh springrolls, een allemansvriend

Want ik ben nog nooit iemand tegengekomen die deze  niet lust! En dat komt voornamelijk denk ik door de veelzijdigheid van deze charmante rolletjes. Van vegan tot aan zeevruchten of kip, de keuze is reuze! 😅

Makkelijk te maken, echt!

Het lijkt misschien een gedoetje maar verse loempia’s bouw je zo in elkaar. Het rollen is echt niet zo intimiderend als het misschien op het eerste oog lijkt.  Gewoon proberen dus! 😃

Laagjes bouwen

Je maakt deze verse loempia’s met rijstvellen. Deze rijstvellen zijn gedroogd en moet je eerst weer even leven inblazen door ze even onder de kraan te houden. Het is dan handig om al je vullingen klaar te hebben staan zodat je direct aan de slag kunt. Probeer je springroll niet te veel vol te proppen, je moet hem nog wel mooi dicht kunnen rollen. Werk met fijne laagjes. Zo heb je in ieder hapje alle smaakjes te pakken.

Kruiden, nootjes, zaden. Alles mag!

En dat is juist het fijne aan verse loempia’s, wat jij lekker vindt mag erin! Vaak zie je een combinatie van texturen. Zo geven nootjes en zaden een lekkere crunch en omelet weer iets zachts. Daarnaast is het natuurlijk lekker om wat verse kruiden toe te voegen zoals munt of (Thaise) basilicum. Of koriander maar dat is echt het enige op deze aardbol wat ik niet te verteren vind 🤣🙊

Verse loempia's met gerookte zalm, oosterse omelet en veel groenten

Cook Time 20 minutes
Servings 2 loempia's
Zin in een lichte maar voedzame lunch. Deze verse spring rolls zitten vol fijne Aziatische smaakjes en groenten!

Ingredients

Voor de loempia's

  • 2 plakken gerookte zalm
  • 2 rijstvellen
  • kleine wortel
  • handje taugé
  • fijngesneden spitskool
  • lenteui
  • peterselie
  • geroosterde sesamzaadjes en pompoenpitten
  • limoen

Voor de oosterse omelet

  • 1 ei
  • 1 tl vissaus
  • 1 tl sojasaus
  • 1 tl ketjap
  • 1 tl sambal brandal

Voor de dipsaus

  • 1/2 limoen, sap en rasp
  • chilipeper naar smaak
  • 1 tl vissaus
  • 1 tl sojasaus
  • 1 tl ketjap

Instructions 

De omelet maken

  • Kluts het ei met de overige ingrediënten.
  • Zet een kleine koekenpan om middelhoog vuur, voeg wat neutrale olie toe en bak de omelet. Wacht tot de bovenkant net gestold is, draai dan het vuur uit.

Prep voor de loempia's

  • Rooster de sesamzaadjes en pompoenpitten.
  • Rasp de wortel en snijd de spitskool fijn.
  • Zet de overige ingrediënten klaar.

De dipsaus maken

  • Tsjah... gewoon alle ingrediënten in een kommetje, mengen, proeven en klaar.

De loempia's maken

  • Houd het rijstvel even onder de kraan, gewoon net dat het nat is. Leg op een bord of plank.
  • Leg het rijstvel met een punt naar je toe.
  • Beleg het rijstvel met de geraspte wortel, spitskool, taugé, lenteui, peterselie, sesamzaad, pompoenpitten, reepjes van de omelet en natuurlijk een plakje gerookte zalm.
  • Vouw eerst de punt die het dichts bij jou is over de inhoud. Vouw dan de zijkanten naar elkaar toe en rol dan strak aan naar de punt die het verst bij je vandaan is.

Serveren

  • Serveer met de dipsaus en maak eventueel van de overgebleven groenten nog een kleine salade voor erbij.
  • Smakelijk!
Course: Borrelhapje, lunch, Snack, Tussendoortje
Cuisine: aziatisch
Keyword: gerookte zalm, loempia's, spring rolls, zalmsalade

Write A Comment

Rating recept