Hartig/zoete verse loempia’s (a.k.a. summer rolls) ☀️

Houd jij ook zo van die hartig/zoet combi? Dan wil je deze zomerse rolletjes met aardbei en gerookte kip zeker gaan maken!  😃 Het is een heerlijke lichte lunch, snack of ontbijtje die je binnen no time gemaakt hebt!

Spring rolls of summer rolls?

Geef het beestje een naam maar ik merk dat hier veel verwarring over is. Want zijn het nou spring rolls of summer rolls? 🤷🏻‍♀️ Wat ik erover weet en wat ik heb gelezen is het verschil tussen deze rolletjes dat spring rolls knapperig worden gebakken en summer rolls worden met rijstpapier gemaakt en worden niet gebakken, gekookt of gestoomd. Je dompelt de velletjes simpelweg in wat koud water en you’re ready to go! Wel zo makkelijk én veel gezonder natuurlijk.

Textuur en kleur!

Want een summer roll is all about color and texture! Naast smaak natuurlijk 😅 Deze rolletjes krijgen door de witte en rode kool een lekkere crunchy bite en de aardbei, feta en gerookte kip hebben weer een zachtere textuur. Samen met wat geroosterde sesamzaadjes en pompoenpitten is dit een feestje op je bord! 🤩

Vergeet je de balsamicostroop niet?

Want juist dit stroopje maken deze summer rolls helemaal af! Verse loempia’s worden namelijk (in mijn beleving) altijd geserveerd met een of ander sausje en hier is dat dus de balsamicostroop.

Voeg wat spice toe 🌶

En niet alleen balsamicoazijn combineert top met aardbeien, chilipeper is er net zo’n goede kompaan van! Als je deze rolletjes net even wat meer pit wilt geven, strooi voor het rollen dan wat chiliflakes over de vulling.

Summer rolls met aardbeien en gerookte kip

Laat je niet afschrikken door de hartig/zoet combinatie want deze summer rolls zijn heerlijk! Lekker als lichte lunch of als snackje tussendoor. Echt een keertje proberen!

Ingredients

  • rijstvellen
  • verse aardbeien in plakjes
  • stukje gerookte kip in reepjes
  • rode en witte kool fijngesneden
  • feta
  • verse basilicum
  • balsamicostroop

Instructions 

  • Maak eerst de balsamicostroop door deze in te koken in een klein pannetje. Zet weg en laat afkoelen.
  • Dompel het rijstvel even in koud water en leg op je werkbank.
  • Snijd de kool en kip in fijne reepjes en snijd dunne plakjes van de aardbeien.
  • Leg de kool, kip, aardbeien, feta en basilicum in het midden van het rijstvel. Je hebt minder nodig dan je waarschijnlijk denkt, je moet ze nog wel mooi stevig kunnen oprollen.
  • Snijd de gerolde summer rolls doormidden en drizzle wat balsamicostroop eroverheen. Smakelijk!
Course: Appetizer, Borrelhapje, lunch, Snack, Tussendoortje, voorgerecht
Keyword: aardbeien, gerookte kip, summer rolls

Write A Comment

Rating recept