Een vegetarisch spektakelstuk bomvol groenten die jou vrijwel geen tijd kost!

Want deze feestelijke samenkomst van groenten ziet er misschien uit als veel werk maar eerlijk, het kost jou hoogstens 10 minuten om deze tray bake ready voor de oven te hebben! Wij aten het samen met fluffy couscous met kruiden, een homemade plat broodje, yoghurt dip en zelfgemaakte chili olie, YUM! Dat maakt het geheel uiteraard wel iets bewerkelijker maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om die kant en klaar te kopen. Al heeft het eerste natuurlijk wel mijn voorkeur 😉

KLIEKJES VERSLINDER

Wat daar leent dit ‘receptje’ zich uitermate goed voor 😃. [Recept] bewust tussen aanhalingstekens want het is meer een ideetje met richtlijnen dan dat je je er heel streng aan moet houden. Kijk wat je nog aan groenten hebt liggen en experimenteer erop los! Ook met de kruiden en specerijen kan je alle kanten op.

Vega veggie loaded tray bake met couscous, plat brood, yoghurt en chili olie

Total Time 1 hour 30 minutes
Servings 4 personen
Deze tray bake met lekker veel verschillende groenten ziet er indrukwekkend uit maar kost jou echt heel weinig tijd om te maken! Binnen een paar minuten ben je klaar en doet je oven de rest van het werk. Deze tray bake is helemaal lekker met couscous, plat brood, yoghurt-kruiden sausje en zelfgemaakte chili olie.

Ingredients

  • 1 aubergine
  • 1 bolcourgette (een gewoontje kan natuurlijk ook)
  • 1 paprika (ik gebruik een groene maar alle kleuren kunnen natuurlijk)
  • 4 wortelen
  • 4 pastinaken
  • 2 sjalotten
  • 3 rode uien (2 stuks voor de tray bake, 1 stuk voor door de couscous)
  • 4 roosjes bloemkool
  • tros trostomaatjes
  • handje doperwten (vers heeft de voorkeur)
  • 1 rode chilipeper
  • handje pijnboompitten
  • handje feta
  • 8 knoflooktenen
  • 1 limoen
  • bosje peterselie
  • bosje munt
  • 200 gr couscous
  • olijfolie
  • chilivlokken
  • diverse specerijen(mixen) zoals baharat, vadouvan, gerookte paprika

Instructions 

Maak eerst het deeg voor het platbrood. De link naar het recept vind je hierboven.

  • Verwarm je oven voor op 180 graden hetelucht.
  • Leg de knoflooktenen in een bakje met water zodat ze mooi zacht worden in de oven en niet verbranden.
  • Bereid de couscous zoals op de verpakking staat aangegeven en laat afkoelen.
  • Zorg dat alle groenten een beetje een gelijke grootte hebben. Halveer eventueel de rode ui, de paprika, wortel, pastinaak en snijd de bolcourgette in. LET OP: laat de aubergine wel heel!
  • Leg bakpapier op een ovenplaat en wrijf alle groenten in met olijfolie. Geef vervolgens de verschillende groenten wat smaak met de specerijen(mixen). Wrijf de baharat bijvoorbeeld over de wortelen, de vadouvan over de pastinaak en gebruik de gerookte paprika op de aubergine. Breng alle groenten verder op smaak met wat peper en zout. Leg de knoflooktenen bij de groenten en schuif de plaat in het midden van de oven en bak ongeveer in een uur en 10 minuten gaar. Voeg de trostomaten pas na ongeveer 30 a 45 minuten toe.
    Elke oven werkt anders dus check de gaarheid!
  • Maak intussen de chili olie door een scheutje olijfolie te verwarmen samen met wat chilivlokken. Bepaal met de hoeveelheid chilivlokken hoe pittig je de olie maakt.
  • Blancheer ook intussen de erwten, zo'n 2 a 3 minuten. Gebruik je diepvrieserwten? Houd dan een tijd aan van max. 1 minuut.
  • Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten en zet apart.
  • Maak de yoghurt dip door 1 teentje knoflook te persen en wat peterselie en munt te hakken. Meng dit met de yoghurt.
  • Snijd de laatste rode ui fijn en meng samen met wat van de peterselie en munt door de couscous. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
  • Zet de oven uit op het moment de groenten gaar zijn. Zet een koekenpan op hoog vuur en bak hierin de platbroodjes, houd eventueel warm in de oven die nu uit staat.
  • Serveer de groenten op de plaat en garneer met partjes limoen, wat verse kruiden, pijnboompitten, de doperwten en de feta. Halveer ook de aubergine, maak deze wat losser met een vork en druppel er wat chili olie overheen. Smakelijk!
Course: Hoofdgerecht, Main Course
Keyword: groenten in de hoofdrol, groenten recepten, groentengerecht, makkelijkmeergroenten, vegetarisch, vegetarische recepten

Write A Comment

Rating recept