Vega pizza time 🍕🌱

En nee, je hebt echt niet het idee “ik zit hier een vegetarische pizza weg te knauwen” 😅. Deze pizza is heerlijk en door de blauwe kaas lekker ‘pittig’ van karakter! Ik hoop zo dat je deze gaat maken 😃

Pizza en groenten

I love pizza and pizza loves me back door lekker aan m’n heupen te kleven 😂. Het is niet zo zeer het deeg of de saus wat pizza echt tot een calorieënbommetje maakt maar eerder de vrachtlading aan kaas die eroverheen gaat (YUM 🤤). Pizza zonder kaas is wat mij betreft geen pizza. Maar hoe maken we onze geliefde platte schijf dan toch net even een tikkeltje gezonder? Dan kom ik toch al gauw op VEGGIES 😍. Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om bij m’n pizza een lekker fris slaatje te eten maar pizza met groenten in de hoofdrol kan natuurlijk ook! En deze knapperd past perfect in dat rijtje 😃

Blauwe kaas en balsamicostroop!

Ik heb deze versie nog niet geprobeerd met bijvoorbeeld mozzarella want I love blue cheese! In combinatie met de balsamicostroop wordt het echt een feestje! 🥳

Homemade want dat is écht lekkerder!

Of van een hele goede Italiaan natuurlijk. Het gaat met name om het deeg. Vaak vind ik die te dik en te zompig. Dus ben je in the mood? Maak dan lekker het deeg en de saus zelf! Hieronder vind je mijn basisreceptjes.

Vega pizza met rode kool en blauwe kaas

Deze vegetarische pizza boordevol groenten wil je maken! Zo lekker en stiekem (voor een pizza) best wel heel gezond!

Equipment

  • pizzasteen

Ingredients

Maak eerst het pizzadeeg en de pizzasaus. De receptjes vind je hierboven.

  • Fijngesneden rode kool. Hoeveelheid is afhankelijk van het formaat van de pizza. Ga ervan uit dat je de hele pizzabodem met een dun laagje wilt beleggen. Houd een klein beetje achter de hand om mee af te garneren.
  • handje mais uit blik. Ook hier, houd een klein beetje achter de hand om mee af te garneren.
  • Blauwe kaas, zoveel als jij lekker vindt op een pizza. Ik gebruik roquefort omdat die lekker pittig is maar een mildere variant als bleu d'auvergne kan natuurlijk ook.
  • olijfolie om de randen mee in te smeren.
  • verse basilicum om af te garneren.
  • balsamicostroop

Instructions 

Maak eerst het pizzadeeg en de pizzasaus. De receptjes vind je hierboven.

  • Maak dan de balsamicostroop door wat balsamicoazijn in te koken in een klein pannetje.
  • Verwarm de oven voor op 230 graden hetelucht.
  • Rol het deeg uit en beleg met de fijngesneden rode kool, mais en blauwe kaas.
  • Bak de pizza in ongeveer 12 a 15 minuten mooi bruin.
  • Garneer af met nog wat rauwe kool, de basilicum en de balsamicostroop. Smakelijk!
Course: Hoofdgerecht
Keyword: blauwe kaas, pizza, rode kool, vegetarisch, vegetarische pizza

Write A Comment

Rating recept