Tosti met geroosterde tomaat, rozemarijn en een eitje

Prep Time 15 minutes
Total Time 15 minutes
Servings 1 persoon
Een super makkelijke maar o zo lekker ontbijtje of lunch: tosti met geroosterde tomaat, rozemarijn en een gebakken eitje.

Equipment

  • oven

Ingredients

  • 2 boterhammen (ik gebruik zuurdesem)
  • 1 ei
  • 1 stengel rozemarijn
  • handje gemixte mini tomaatjes
  • optioneel: ham naar keuze
  • kaas naar keuze (ik gebruik combinatie van provolone en parmezaan)
  • roomboter

Instructions 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
  • Doe wat olijfolie in een koekenpan en smeer die uit met de rozemarijn. Bedoeling is dar de rozemarijn een laagje olie krijgt. Leg de rozemarijn op een aluminiumfolietje in de oven.
  • Beleg de tosti met ham en kaas en besmeer de buitenzijde met roomboter. Bak de tosti mooi goudbruin en krokant in de koekenpan.
  • Leg dan de tosti ook op aluminiumfolie. Halveer de mini tomaatjes. Beleg de bovenkant van de tosti met de provolone en leg daarbovenop de tomaatjes. Rasp nog wat parmezaan over de tomaatjes en schuif de oven in.
  • Bak intussen het eitje. Breng op smaak met peper en zout.
  • Als de tomaten een beetje geroosterd zijn en de kaas gesmolten is de tosti klaar. Ris de naaldjes van de rozemarijn en bestrooi deze over het ei en de tosti. Smakelijk!
Course: lunch, Ontbijt
Keyword: ei, lunch, ontbijt, tomaat, tosti

Write A Comment

Rating recept