Toast met snelle paddenstoelen paté, geitenkaas en balsamicostroop

Cook Time 20 minutes
Total Time 20 minutes
Servings 1 persoon
Herfstsmaakjes op toast, dat is deze vegetarische en snelle paddenstoelen paté. Lekker met zachte geitenkaas en balsamicostroop!

Equipment

  • hakmolen

Ingredients

Voor de paddenstoelen paté

  • 150 gr oesterzwammen (kan ook met andere soorten paddenstoelen of een mix)
  • 10 gr gedroogde porcini
  • 1 knoflookteen door de pers
  • 1 kleine sjalot gesnipperd
  • 1 tl sojasaus
  • 1 tl miso
  • verse tijm
  • scheutje melk
  • peper en zout
  • klont roomboter

Voor de rest nodig

  • 2 boterhammen. Ik gebruik het Mehrkorn en Goudkoren brood van Soma.
  • Zachte geitenkaas
  • balsamicostroop
  • nog wat tijm voor garnering

Instructions 

De paddenstoelen paté maken

  • Weeg de porcini af en leg in een bakje met heet water. Laat wellen tot deze mooi zacht is.
  • Haal de knoflook door een pers, snipper de sjalot en hak de oesterzwammen.
  • Meng de sojasaus en miso tot een glad papje.
  • Zet een koekenpan op het vuur, voeg een flinke klont roomboter toe en voeg de sjalot en tijm toe. Bak deze glazig. Voeg dan de knoflook, soja-miso mengsel en de fijngesneden porcini toe. Bak even mee. Voeg vervolgens de gehakte oesterzwammen toe en laat goed bakken tot het meeste van het vocht verdampt is.
  • Doe het mengsel in een hakmolentje en voeg een scheutje melk toe en breng op smaak met peper en zout. Pulse een aantal keer tot de gewenste consistentie. Proef en bepaal of je nog wat melk wilt toevoegen en eventueel wat peper en zout.

Opmaken

  • Toast de boterhammen. Besmeer deze met de geitenkaas en drizzle er wat balsamicostroop op. Leg dan de paté op de boterhammen en maak af met wat verse tijm. Smakelijk!
Course: Breakfast, lunch, Ontbijt, Snack
Keyword: balsamico, geitenkaas, oesterzwammen, paddenstoelen, pate, porcini, toast

Write A Comment

Rating recept