Simpel, simpel, simpel maar zooo lekker!

Something savory, something tangy

Deze verrukkelijke wortelsalade heeft een lekker zuurtje door de citroen. Ik vind zo’n tangy salade dan ook een perfecte én gezonde tegenhanger bij pastagerechten en stoofjes.

Zachte verse kruiden geven karakter

Ik gebruik hier platte peterselie en basilicum, waarschijnlijk omdat ik die nog had liggen. Dus kijk vooral ook wat jij in huis hebt. Dragon of dille misschien? Varieer er lekker op los!

Tangy wortelsalade met citroen en verse kruiden

Prep Time 10 minutes
Total Time 10 minutes
Servings 2 personen
Deze lekker frisse wortelsalade gooi je zo in elkaar en is heerlijk bij stoofjes en rode pastagerechten.

Equipment

  • grove rasp

Ingredients

  • 200 gr wortelen, grof geraspt
  • 2 lenteuitjes in fijne ringetjes
  • 1/2 kleine rode uit in fijne halve ringetjes
  • handje platte peterselie, gehakt
  • handje basilicum, gescheurd
  • 1/2 citroensap en -rasp
  • peper en zout naar smaak
  • lekkere olijfolie

Instructions 

  • Rasp de wortel en snijd de lenteuitjes en rode ui. Doe alles samen met de kruiden en citroen in een kom. Breng op smaak met peper en zout en een drizzle olijfolie. Meng goed door met je handen. Smakelijk!
Course: Bijgerecht, Salade
Keyword: wortel

Write A Comment

Rating recept