Zelf kipnuggets maken

Absoluut! Moeilijk is het niet en jij bepaalt welke kip (blije kippetjes bij voorkeur natuurlijk) je gebruikt. Dus hup, even de keuken in en deze maken, het resultaat is zoveel lekkerder 🤩

Kippendij versus kipfilet

Je kan deze kipnuggets ook van kipfilet maken maar de kans dat ze dan wat droog worden is aanwezig. Dat is stukken minder in het geval je kippendijen gebruikt. Kippendijen bevatten meer vet wat zorgt dat ze zo’n beetje foolproof zijn wat betreft garing i.c.m. droog worden. Daarnaast vind ik kippendijen gewoon lekkerder qua smaak.

Yoghurt en cornflakes?

Yes! Daarom is het ook één van mijn favorieten!

Yoghurt zorgt ervoor dat de cornflakes goed blijven plakken. Het zuur in de yoghurt zorgt er als je ze marineert en even laat staan ook nog eens voor dat je kipnuggets nog malser worden.

Cornflakes maken deze nuggets juist zo krokant. Het is echt perfect om een crispy buitenlaagje te krijgen. Ik maak er ook gerust kipburgers mee of krokante kipstrips om een lekkere sandwich mee te maken.

Welke kruiden?

Je kan hier helemaal losgaan. Kijk wat jij lekker vindt. Dit recept is met cajun kruiden maar ik maak ook vaak een eigen mix met komijn, korianderzaad en gerookte paprikapoeder. Of gebruik blends die al voor je zijn samengesteld: garam masala, ras el hanout of berbere.

Sausje erbij

Bij kipnuggets hoort toch wel een sausje. BBQ saus vind ik lekker en ook mijn homemade spicy sweet chilisaus past uitstekend bij deze krokante kippetjes!

Laat het je smaken want nogmaals: dit is wel echt een favorietje hoor 🤩

Super crispy kipnuggets uit de oven

Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 45 minutes
Servings 16 kipnuggets
Deze kipnuggets zijn super krokant en maak je in de oven zonder toevoeging van olie! Nooit meer kipnuggets uit de frituur nadat je deze hebt geproefd.

Equipment

  • oven

Ingredients

  • 4 kippendijen
  • 1 el yoghurt
  • 1,5 el cajunkruiden (of andere kruiden die jij lekker vindt)
  • 80 gr cornflakes (zo basis mogelijk, zonder smaakjes etc.)
  • 10 gr paneermeel

Instructions 

  • Verwarm je oven voor op 200 graden hetelucht.
  • Snijd de kippendijen in nuggets. Zo'n vier stuks uit 1 dij.
  • Bestrooi de kipnuggets met de (cajun)kruiden en doe samen met de yoghurt in een kom. Schep even om dat alle kipnuggets een laagje kruiden en yoghurt hebben.
  • Doe de cornflakes in een zak en maak deze iets fijner met een deegroller. Doe samen met het paneermeel in een schaal.
  • Zet een met aluminium beklede bakplaat klaar met daarbovenop een rooster (de bakplaat dient ervoor om stukjes cornflakes e.d. op te vangen).
  • Paneer de kipnuggets. Druk hierbij het cornflakes/paneermeel mengsel goed aan zodat het blijft plakken.
  • Bak de kipnuggets in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar, bruin en krokant.
  • Serveer met je favoriete dipsausjes. Smakelijk!
Course: Borrelhapje
Keyword: kip, kipnuggets

Write A Comment