I love to wrap! 😍

Want wat is nou eigenlijk niet lekker in een wrap? Deze spicy kip tortilla’s maak je met lekker veel groenten en natuurlijk heb je zelf de regie over hoe spicy je het maakt.

Zelf tortilla wraps maken

Want dat is echt niet zo moeilijk maar, vind ik, echt veel lekkerder! Dus heb je net even wat meer tijd? Maak dan ook zelf de wraps. Het recept vind je hier.

Spicy tortilla wrap met kip

Cook Time 30 minutes
tortilla's maken 1 hour
Total Time 1 hour 30 minutes
Servings 4 wraps
Deze tortilla wraps met pittige kip zijn heerlijk als avond maaltje maar doen het ook super als lunchgerecht. Ze worden nog lekkerder als je ook de tortilla's zelf maakt, dat is echt niet zo moeilijk maar wel veel lekkerder!

Equipment

  • Deegroller
  • huishoudfolie
  • vijzel of specerijenmolentje

Ingredients

Maak eerst het deeg voor de tortilla's, zie linkje naar het recept hierboven.

    Voor de vulling

    • 200 gr kippendijen in repen
    • 1/2 paprika in reepjes
    • handje snijboontjes in stukjes
    • handje mais
    • handje fijn gesneden rode kool
    • 1 tomaat in blokjes
    • 1/2 rode ui heel fijn gesneden
    • 1/2 rode chilipeper
    • 1 knoflookteen geperst

    Specerijenmix voor de kip

    • 1 tl komijnzaad
    • 1/2 tl cayennepeper
    • 1/2 tl gedroogde oregano
    • 1/2/ tl gedroogde tijm
    • peper en zout
    • snufje chiliflakes (optioneel)

    Voor de rest nodig

    • 1 limoen
    • piparras pepers
    • peterselie
    • griekse yoghurt

    Instructions 

    Maak eerst de tortilla's, zie link naar het recept hierboven.

    • Vijzel of maal dan de specerijenmix en zet klaar om straks de kippetjes mee te marineren.
    • Snijd de kip in repen en masseer in met de specerijenmix en laat minimaal een kwartiertje intrekken.
    • Kook de boontjes even beetgaar.
    • Snijd intussen alle groenten en zet klaar.
    • Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak de kip rondom bruin en gaar. Verwijder dan uit de pan en pak deze in aluminiumfolie.
    • In dezelfde pan bak je eerst de paprika samen met de mais en de stukjes sperzieboontjes. Voeg na ongeveer 5 minuten de knoflook en rode peper toe en bak even even mee. Voeg tot slot de tomaat toe en laat nog heel even bakken.
    • Beleg je tortilla met wat kipreepjes, wat van de groenten en de rauwe fijn gesneden rode kool en ui. Serveer met frisse yoghurt, limoenpartjes, peterselie en de piparras pepers. Smakelijk!
    Course: Hoofdgerecht, lunch
    Cuisine: Mexicaans
    Keyword: gerookte kip, tortilla, wraps

    Write A Comment

    Rating recept