Spicy pompoenhummus met crispy kikkererwten

Total Time 45 minutes
Servings 1 flinke bak
Heerlijke en smeuïge spicy hummus gemaakt van pompoen. Deze wil je maken!

Equipment

  • keukenmachine
  • vijzel of specerijenmolentje

Ingredients

  • 350 gr pompoen (ik gebruik een flespompoen)
  • 100 gr kikkererwten
  • 2 knoflookteentjes geperst
  • sap van een halve citroen
  • 1 tl korianderzaad
  • 2 tl komijnzaad
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el tahini
  • 1 el yoghurt
  • bosje peterselie
  • snuf cayenne voor garnering
  • 1/2 chilipeper voor garnering
  • olijfolie voor garnering
  • pompoenpitten en sesamzaad voor garnering

Instructions 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de pompoen en verwijder de pitten. Hak gelijke stukken en weeg af.
  • Kook de pompoen in ongeveer 25 minuten goed gaar.
  • Weeg de kikkererwten af en spoel schoon, laat uitlekken en dep goed droog met keukenpapier. Besprenkel met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid de kikkererwten op de plaat. Zorg ervoor dat ze allemaal een beetje ruimte hebben.
  • Toast intussen de pompoenpitten en het sesamzaad.
  • Bak de kikkererwten in het midden van de oven in ongeveer 25 a 30 minuten mooi bruin en krokant.
  • Vijzel het komijn- en korianderzaad.
  • Doe de gekookte pompoen in de keukenmachine samen met de gevijzelde specerijen, yoghurt, chilivlokken, paprikapoeder, tahini, citroensap, geperste knoflook en een handje peterselie. Pulse het mengsel tot de gewenste consistentie. Proef en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
  • Doe het mengsel in een schaal en garneer af met cayenne, olijfolie, chilivlokken, de pompoenpitten en sesamzaad, de rode chilipeper en de krokante kikkererwten, Smakelijk!
Course: Bijgerecht, Borrelhapje, Snack
Keyword: dip, hummus, pompoen

Write A Comment

Rating recept