Lekker voor erbij: zelfgemaakte tortilla’s! 

KLIK HIER VOOR HET RECEPT!

Spicy kip en selderij quesadilla's

Total Time 20 minutes
Servings 1 persoon
De tex-mex tosti maar dan helemaal zelf gemaakt! Lekker voor de lunch of met een slaatje heerlijk als avondmaaltje!

Equipment

  • Deegroller
  • Tosti ijzer (kan ook in een pan of grill)

Ingredients

  • 90 gr kipfilet of -dij
  • 1 flinke selderijstengel in fijne blokjes
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl cayennepoeder
  • 1/2 tl uienpoeder
  • snufje selderijzout
  • snufje vers gemalen zwarte peper
  • snufje gerookte paprikapoeder
  • snufje chiliflakes
  • 1 tl sriracha saus
  • 1 flinke eetlepel cottage cheese
  • 1 tortilla (ik maak ze zelf, zie link naar recept hierboven.)
  • je favoriete smeltkaas

Instructions 

  • Maak eerste het tortilla deeg of gebruik kant en klare tortilla's.
  • Meng alle specerijen en voeg de sriracha saus toe.
  • Snijd de kip in reepjes en marineer deze in het specerijen mengsel.
  • Bak de kip even aan in wat olie of boter en snijd daarna in stukjes.
  • Snijd de selderij in fijne blokjes
  • Rol de tortilla uit en beleg deze eerst met cottage cheese, dan de kip, dan de selderij en top af met wat kaas. Vouw de tortilla dicht en leg in de grill, tosti ijzer of in de pan en bak op middelhoog vuur goudbruin en tot de kaas mooi is gesmolten. Smakelijk!
Course: lunch
Cuisine: tex-mex
Keyword: gerookte kip, knolselderij, quesadilla, spicy, tex-mex, tosti

Write A Comment

Rating recept