Slank en koolhydraatarm

Let jij zo nu en dan op de koolhydraten? Dan is dit een perfect ontbijtje, lunch of avond maaltje! Deze omelet is perfect om die laatste restjes groenten op te maken. Ik had nog wortel, taugé, lenteui en doperwtjes maar kijk gewoon wat jij nog in je koelkast hebt rondslingeren.

Zelf gezondere spicy sweet chilisaus maken

Dat is helemaal niet zo moeilijk en lekker voor bij verschillende gerechtjes en borrelhapjes zoals bijvoorbeeld bij deze gezondere kipnuggets uit de oven!

Dus maak deze lekkere oosterse saus eens zelf. Hoe? Dat lees je in dit receptje: Zelf pittige sweet chilisaus maken met veel minder suiker.

Spicy omelet met Aziatische smaakjes

Cook Time 10 minutes
Servings 1 persoon
Lunch (of ontbijtje) that wakes you up! Deze lekker pittige omelet met (veel) groenten heb je zo gemaakt en smaakt heerlijk én is ook nog eens zonder koolhydraten (en die mis je bij deze omelet echt niet).

Equipment

  • grove en fijne rasp

Ingredients

  • 1 groot ei
  • 1 wortel
  • 100 gr taugé
  • klein handje doperwten
  • chilipeper
  • 1/2 lenteuitje
  • verse gember
  • 1 tl sojasaus
  • 1 tl ketjap
  • 1 tl vissaus
  • 1 tl sambal badjak
  • yoghurt
  • sweet chilisaus (Zie linkje hierboven naar mijn pittige niet zo zoete sweet chilisaus.)
  • paar schijfjes limoen
  • neutrale olie zoals zonnebloemolie

Instructions 

  • Ga je zelf sweet chilisaus maken? You go! I cheer you on. Maar maak deze dan eerst, zie link naar receptje hierboven.
  • Haal de doperwten uit de vriezer. Neem de hoeveelheid om ongeveer de helft van de koekenpan mee te bestrooien, ze moeten nog wel los van elkaar kunnen liggen.
  • Kluts het ei samen met de sambal, sojasaus, ketjap, vissaus en fijn geraspte gember.
  • Rasp de wortel grof en snijd de chilipeper en lenteui in ringetjes.
  • Zet de koekenpan op middelhoog vuur, voeg een scheutje neutrale olie toe. Wacht even tot de olie op temperatuur is en voeg het ei toe.
  • Strooi ook de doperwten op 1 helft van de omelet samen met de geraspte wortel en taugé.
  • Draai het vuur iets zachter en laat de bovenkant van de omelet stollen. Flip deze dan over de andere helft. Haal van het vuur.
  • Leg de omelet op een bord en serveer met een drizzle van yoghurt, sweet chilisaus en wat limoenrasp en -sap. Smakelijk!
Course: lunch, Ontbijt
Cuisine: aziatisch
Keyword: ei

Write A Comment

Rating recept