Wat zouden Italianen hiervan vinden 🤔😅

De kans is groot dat ze zich omrollen in hun graf. “Een taart van spaghetti, het moet niet gekker worden!”. Maar, ik ben geen Italiaan en ik vind dit toch een schattig, makkelijk en feestelijk pasta taartje om mee voor de dag te komen. 

Vegetarisch maken🌱

Dat is heel eenvoudig 😃 Je hoeft alleen de chorizo achterwege te laten. Easy does it!

Verrassend lekker: knapperige boerenkool erbij!

Boerenkool chippies, ik ben reuze fan! 🙋🏻‍♀️ Heel makkelijk om te maken, geven een lekker krokantje aan je gerechten en is ook nog eens van, duh, boerenkool (gezond dus!). Zelf boerenkool chips maken is dus heel eenvoudig. Hier lees je hoe je dat doet: basisrecept boerenkool chips.

Spaghetti taart met chorizo en crispy boerenkool

Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour 15 minutes
Rusttijd 10 minutes
Total Time 1 hour 55 minutes
Servings 2 personen
Deze spaghetti taart is een feestje om op tafel te zetten en is helemaal niet zo moeilijk om te maken. De crispy boerenkool maakt het helemaal af!

Equipment

  • springvorm Ø 18 cm

Ingredients

Voor de saus

  • 60 gr chorizo
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stengels bleekselderij
  • 1 wortel (niet van die bospeentjes he, een niet al te grote winterwortel)
  • 1 blik tomaten (400 gr)
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1/3 blikje (van de tomaten) water
  • peper en zout naar smaak

Zie linkje hierboven hoe je de boerenkool crisps maakt (ik gebruik hier 150 gr boerenkoolbladeren waarvan ik de harde stengels uitsnijdt)

    Voor de rest

    • 150 gr spaghetti
    • 2 eitjes
    • handje cherry of gewoon mini tomaatjes
    • 30 gr parmezaanse kaas

    Instructions 

    Zie linkje hierboven hoe je de boerenkool crisps maakt (ik gebruik hier 150 gr boerenkoolbladeren waarvan ik de harde stengels uitsnijdt)

      De saus maken

      • Snipper de uit, hak de knoflook en snijd de wortel, bleekselderij en de stengels van de boerenkool in fijne blokjes.
      • Snijd de chorizo in blokjes.
      • Zet een pan op middelhoog vuur en voeg de chorizo toe. Bak deze tot ze mooi krokant zijn en de meeste oliën hebben losgelaten.
      • Voeg dan de ui, knoflook, wortel, bleekselderij, blokjes boerenkool stengels en oregano toe. Bak even mee tot de ui glazig is.
      • Voeg dan de balsamicoazijn toe samen met de tomatenpuree en bak die even mee (ontzuren).
      • Voeg dan de tomaten uit blik toe samen met het water. Laat ongeveer een uurtje pruttelen.

      De spaghetti taart maken

      • Verwarm je oven voor op 180 graden hetelucht.
      • Kook de spaghetti zoals staat aangegeven op de verpakking MIN 2 minuten (pasta gaart ook nog door in de oven).
      • Kluts het ei samen met de geraspte parmezaanse kaas.
      • Voeg de spaghetti toe aan de saus samen met het eimengsel en roer op laag vuur door.
      • Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met wat olijfolie.
      • Stort de spaghetti in de vorm, strijk glad en bedek met de gehalveerde cherrytomaatjes.
      • Bak de taart in het midden van de oven ongeveer 30 a 45 minuten. Haal uit de oven en laat nog 10 minuutjes staan, eventueel licht afgedekt met aluminiumfolie.
      • Serveer punten van de taart met een lekker frisse salade, nog wat rasp van de parmezaanse kaas en de knapperige boerenkool. Smakelijk!
      Course: Hoofdgerecht
      Cuisine: Italiaans
      Keyword: boerenkool, hartige taart, spaghetti

      Write A Comment