Snelle pickle van radijs

Prep Time 10 minutes
Servings 1 portie
Deze ingemaakte radijsjes zijn heerlijk bij bijvoorbeeld Aziatische gerechten maar doen het ook perfect op een lekker broodje rosbief. Lekker veelzijdig en op deze pickle hoef je geen weken te wachten!

Ingredients

  • 160 gr radijsjes in kwarten
  • 200 ml water
  • 20 ml witte wijn azijn
  • 5 gr kristalsuiker
  • snuf zout

Instructions 

  • Doe het water samen met de witte wijn azijn, suiker en zout in een klein pannetje en breng rustig aan de kook. Haal van het vuur zodra de suiker is opgelost.
  • Snijd de radijs in kwarten en doe in een kommetje.
  • Giet de warme vloeistof over de radijsjes en laat buiten de koelkast afkoelen. Hoe langer ze in het vocht liggen, des te meer smaak de radijsjes krijgen.
Course: Bijgerecht
Keyword: ingemaakte groenten, makkelijke recepten, pickle, radijs, zoetzuur

Write A Comment

Rating recept