Snelle, makkelijke én gezonde gember noodlesoep met biefstuk en paksoi

Total Time 40 minutes
Servings 2 personen
Kan jij wel een opkikker gebruiken? Deze noodlesoep zet je zo op tafel en bevat allemaal ingrediënten waar je lijf blij van wordt!

Ingredients

  • 200 gram mooie biefstuk van de slager, het liefst aan 1 stuk
  • 100 gram noodles (ik gebruik eiermie maar gebruik gewoon jouw favoriete noodlesoort. Wij vinden 50 gram noodles in dit gerecht genoeg. Grote eters? Houd dan eerder 100 gram per persoon aan.)
  • 800 ml runderbouillon (ik gebruik 2/3 fond en 1/3 bouillon.)
  • 1 el sojasaus
  • 1/2 el vissaus
  • 1/2 el ketjap
  • 2 tl palmsuiker
  • 1 flinke paksoi
  • 3 kaffir lime blaadjes
  • 1 flink stuk gember, al gauw 4 cm
  • 1 knoflookteen door de pers gehaald
  • 1 rode chilipeper + extra voor garnering
  • 2 lenteuitjes

Instructions 

  • Haal de biefstuk uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.
  • Kook de noodles zoals staat aangegeven op de verpakking, spoel koud en laat uitlekken.
  • Pers de knoflook, rasp de gember, snijd de chilipeper en 1 lenteuitje in ringetjes en bak deze even aan in een scheutje neutrale olijfolie.
  • Meng de vissaus, ketjap, sojasaus en palmsuiker en voeg toe aan de pan, laat heel even meebakken. Voeg dan het fond-bouillon mengsel toe en laat zachtjes pruttelen.
  • Zet een koekenpan of grillpan op, breng de biefstuk op smaak met peper en zout en bak deze in een scheutje neutrale olie rondom mooi bruin. Ik houd ervan als de biefstuk flink rood is maar bak hem zoals jij het lekker vindt. Leg vervolgens op een bord en dek af met aluminiumfolie.
  • Snijd intussen de paksoi. Het stevige witte deel wat fijner dan de bladeren. Leg deze in een kom met daarbovenop de noodles en biefstuk. Schep er dan wat van de hete bouillon overheen en garneer met nog wat lenteui en chilipeper. Smakelijk!

Notes

Tip: wil je een mooie gladde bouillon? Haal deze net voor serveren dan nog even door een fijne zeef of kaasdoek.
Course: Hoofdgerecht
Cuisine: aziatisch
Keyword: biefstuk, gember, noodles, noodlesoep, paksoi

Write A Comment

Rating recept