Slankere rouille

Krabbenpoten slankere rouille

Tip: gebruik in plaats van gewone knoflook de gerookte variant. Geeft je dip net dat subtiele rokerige smaakje, lekker!


Slanke rouille, hoe dan???

‘Slankere’ rouille, het is een contradictie. Want rouille wordt juist geroemd om zijn rijke, filmende smaak en lobbige textuur. Die smaak is de meeste van ons niet vreemd, in de basis is het een pittige mayonaise met flink wat knoflook. Beter om te zeggen dus dat dit een sausje is geïnspireerd op rouille.

Rouille zonder saffraan???

Rouille bevat traditioneel saffraan. Saffraan is het duurste specerij wat je kunt vinden. Het is per gram duurder dan 24K goud. Niet dat je nu een kilo a €30.000 aan saffraan nodig hebt voor een mooie rouille maar deze rouille is saffraan-free. Uiteraard kun je het toevoegen naar smaak. Ik maak deze dip ook wel eens mét, ook heel lekker!

Traditionele rouille

Rouille is een Provençaalse saus die vaak geserveerd wordt bij bouillabaisse, een vissoep typerend voor de stad Marseille. Er zijn veel varianten op deze saus maar er gaat altijd knoflook, saffraan en een variant van pittige peper in.

Lekker bij…

Traditioneel eet je het dus bij bouillabaisse maar deze dip is heerlijk bij alle vissoorten en schaal- en schelpdieren. Maar uiteindelijk bepaal je natuurlijk zelf waar je het bij eet. Ik zet dit sausje bijvoorbeeld ook graag op tafel als de barbecue aangaat.


1 bakje | 10 min.

Ingrediënten
 4 eetlepels Griekse yoghurt
 1 eidooier
 1 eetlepel lekkere olijfolie
 1 theelepel Dijonmosterd
 2 tenen gerookte knoflook
 1 flinke theelepel cayennepeper
 snufje gerookte paprikapoeder

Bereiden
1

Scheid het eitje en doe in een kom.

2

Voeg al kloppend langzaam de olijfolie toe tot beide producten goed in elkaar zijn opgenomen.

3

Voeg dan de Griekse yoghurt, Dijonmosterd, cayennepeper en gerookte paprikapoeder toe. Ook de knoflook kan erbij, gebruik een knoflookpers.

4

Goed doorroeren, op smaak brengen met peper en zout en afmaken met een snufje cayenne en/of gerookte paprikapoeder.

Ingredients

Ingrediënten
 4 eetlepels Griekse yoghurt
 1 eidooier
 1 eetlepel lekkere olijfolie
 1 theelepel Dijonmosterd
 2 tenen gerookte knoflook
 1 flinke theelepel cayennepeper
 snufje gerookte paprikapoeder

Directions

Bereiden
1

Scheid het eitje en doe in een kom.

2

Voeg al kloppend langzaam de olijfolie toe tot beide producten goed in elkaar zijn opgenomen.

3

Voeg dan de Griekse yoghurt, Dijonmosterd, cayennepeper en gerookte paprikapoeder toe. Ook de knoflook kan erbij, gebruik een knoflookpers.

4

Goed doorroeren, op smaak brengen met peper en zout en afmaken met een snufje cayenne en/of gerookte paprikapoeder.

Rouille: de slankere versie

Enjoy!
Gemaakt en gesmaakt?

#IKkookt @i.h.s.k

Geef een reactie