Fish pie maken

Fish pie maken is niet moeilijk en hoe vaker je het doet des te meer het op de automatische piloot gaat. Voor fish pie zijn er 2 andere receptjes die je nodig hebt:

  1. Puree. In dit geval knolselderijpuree.
  2. Béchamelsaus. In dit geval maak ik mijn slankere béchamelsaus. Het kan natuurlijk ook met de klassieke variant. Hier vind je mijn basisreceptje voor béchamelsaus.

Slankere fish pie, kan dat?

Yes! Dat kan. Deze fish pie is minder zwaar door de slankere versie van de béchamelsaus. Daarnaast zit het boordevol met groenten en wordt hij afgetopt met knolselderijpuree (nog meer groenten!) i.p.v. aardappelpuree.

Linkjes

In het receptje hieronder verwijs ik naar een aantal recepten die je kunt gebruiken om deze fish pie te maken. Dat zijn:

Fish pie met zalm, kabeljauw en knolselderpuree

Prep Time 30 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour 15 minutes
Servings 2 grote eters
Dit is zo'n lekker makkelijk receptje voor doordeweeks. En deze fish pie zit ook nog eens boordevol groenten! Dit visstoofje maak je niet met aardappelpuree maar met puree van knolselderij! Echt heel lekker!

Ingredients

  • 500 gr knolselderij in grove gelijke stukken
  • 275 gr wortel in grove gelijke stukken
  • 100 gr doperwten (gewoon uit de diepvries)
  • 180 gr zalm zonder huid
  • 180 gr kabeljauw zonder huid
  • mijn slanke béchamelsaus, zie hierboven linkje naar recept. ((kan natuurlijk ook met klassieke volvette béchamelsaus, ook dat linkje vind je boven dit recept.))
  • 1 flinke el grove mosterd
  • handje geraspte kaas (ik gebruik parmezaan)
  • handje paneermeel/broodkruim (Tip: maak je broodkruim zelf, zie link naar dat recept hierboven.)
  • vers geraspte nootmuskaat
  • 1 citroen
  • handje verse dille
  • handje verse bieslook

Instructions 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.
  • Snijd de knolselderij in gelijke grove blokken en kook deze gaar in ongeveer 9 a 10 minuten. Laat 5-10 minuten uitwasemen. Pureer de knolselderij met een stamper. Breng op smaak met vers geraspte nootmuskaat en peper en zout. Zet weg.
  • Snijd de wortel en kook deze ongeveer 5 minuten. Maak je mijn slankere versie op béchamelsaus? Bewaar dan wat van het kookvocht.
  • Maak de Béchamelsaus (klassiek of mijn slankere versie, linkjes boven dit recept). Voeg als laatste de mosterd toe, roer door en zet weg.
  • Meng het paneermeel en de kaas en zet weg.
  • Snijd de vis in grote gelijke stukken en zet weg.
  • Pak een ovenschaal en bekleed de bodem met een laagje béchamelsaus, ongeveer 1-2 cm hoog. Leg de vis erop en verdeel de wortel, doperwten en de groene kruiden (houd wat achter voor garnering). Bedek dan het hele boeltje met een laag knolselderijpuree. Als laatste strooi je het paneermeel/parmezaan mengsel erover. Zet de ovenschaal voor 45 minuten in het midden van de oven.
  • Garneer af met parten citroen en nog wat verse kruiden. Smakelijk!
Course: Hoofdgerecht, Main Course
Keyword: fish pie, vis, visstoof

Write A Comment

Rating recept