Slanke béchamelsaus, is dat niet als vloeken in de kerk? 🤔

Sommigen zullen dit ongetwijfeld vinden, zit ook wel een kern van waarheid in. Maar ach, soms mag het allemaal wel even wat minder. Dus ik zeg geoorloofd! Gewoon een beetje afwisselen met de traditionele variant mét boter 😉 Die vind je trouwens hier: Basisrecept béchamelsaus.

Slanke béchamelsaus zonder boter

Cook Time 15 minutes
Servings 2 personen
Recept voor slanke béchamelsaus, ja het kan! Perfect om een net even wat gezondere lasagne of fish pie op tafel te toveren.

Equipment

  • klein pannetje
  • garde

Ingredients

  • 260 ml melk
  • 120 ml kookvocht van groenten
  • 40 gr bloem
  • naar smaak peper, zout en vers geraspte nootmuskaat
  • 1 eidooier (Dit is optioneel. Een dooier maakt het geheel net even wat rijker maar dus ook net even minder 'slank'.)

Instructions 

  • Doe de koude melk en het kookvocht in een pannetje.
  • Lepel deel voor deel de bloem erbij waarbij je met een garde goed roert tot de bloem elke keer goed is opgenomen.
  • Optioneel: wil jij je béchamelsaus maken met een eidooiertje? Klop deze dan door het koude mengsel nadat alle bloem goed is opgenomen.
  • Zet nu op een middelhoog vuurtje en laat zachtjes aan de kook komen. Blijf onderhand wel roeren. Je merkt vanzelf dat de saus dikker wordt. Laat inkoken tot de gewenste dikte.
  • Breng op smaak met peper, zout en vers geraspte nootmuskaat.
Course: basisrecept, sauzen
Cuisine: Frans
Keyword: basisrecept, sauzen

Write A Comment

Rating recept