Sambal goreng tempeh met kaffir lime

sambal goreng tempeh

Tempeh, tempe, tempé. Hoe je het ook wilt spellen, dit bijgerechtje maak je opnieuw en opnieuw. Traditioneel ben ik het nog niet tegengekomen met de toevoeging van kaffir lime blaadjes maar ik zeg doen!


Tip: Normaal gesproken frituur je de tempeh. Een gezondere versie? Bak de tempeh in de oven. In dit recept gebruik ik de oven.

2 pers. | 45 minuten waarvan 20 minuten in de oven

Ingrediënten
 250 gram tempeh
 1 ½ theelepel goela djawa (palmsuiker)
 2 eetlepels tomatenpuree
 4 kaffir lime blaadjes
 1 grote ui
 3 teentjes knoflook
 3 chilipepers
 1 theelepel laos (galangawortel) (te vervangen door verse gember)
 1 theelepel sambal (oelek, badjak of zelfgemaakt )
 1 theelepel asem (tamarinde)
 50 ml water

Bereiden
1

Verwarm de oven voor, 200 graden hetelucht

2

Snijd de tempeh (formaat gewone friet).

3

Leg de gesneden tempeh op een ovenrooster. Zorg dat de tempehreepjes elkaar niet raken.

4

Bak de tempeh goudbruin, dit duurt zo’n 20 minuten.

5

Kook de tomatenpuree, goela djawa, kaffir lime en water tot een stroop.

6

Fruit de ui, knoflook en chilipeper tot deze glazig zijn.

7

Voeg dan de laos, asem en sambal toe en bak dit even mee.

8

Voeg de knapperige tempeh en de stroop toe en laat het geheel op hoog vuur samenkomen tot een kleverige massa.

Ingredients

Ingrediënten
 250 gram tempeh
 1 ½ theelepel goela djawa (palmsuiker)
 2 eetlepels tomatenpuree
 4 kaffir lime blaadjes
 1 grote ui
 3 teentjes knoflook
 3 chilipepers
 1 theelepel laos (galangawortel) (te vervangen door verse gember)
 1 theelepel sambal (oelek, badjak of zelfgemaakt )
 1 theelepel asem (tamarinde)
 50 ml water

Directions

Bereiden
1

Verwarm de oven voor, 200 graden hetelucht

2

Snijd de tempeh (formaat gewone friet).

3

Leg de gesneden tempeh op een ovenrooster. Zorg dat de tempehreepjes elkaar niet raken.

4

Bak de tempeh goudbruin, dit duurt zo’n 20 minuten.

5

Kook de tomatenpuree, goela djawa, kaffir lime en water tot een stroop.

6

Fruit de ui, knoflook en chilipeper tot deze glazig zijn.

7

Voeg dan de laos, asem en sambal toe en bak dit even mee.

8

Voeg de knapperige tempeh en de stroop toe en laat het geheel op hoog vuur samenkomen tot een kleverige massa.

Sambal goreng tempeh met kaffir lime

Enjoy!
Gemaakt en gesmaakt?

#IKkookt @i.h.s.k

Geef een reactie