Pizzasaus over? Dit doe je ermee!

Heb jij dat ook? Je neemt de moeite (you go! 👊) om zelf heerlijke pizzasaus te maken maar er blijft, bij ons in ieder geval, altijd wel wat over. Zonde om zo in de vuilbak te gooien na dat ‘harde’ werk. Gelukkig kan je overgebleven pizzasaus perfect verwerken in je ontbijtje of lunch de volgende dag. Deze keer lekker makkelijk, snel en ook nog eens gezond én koolhydraatarm!

Andere groenten gebruiken

Dit is nu echt zo’n ‘receptje’ wat zich makkelijk laat aanpassen. Ideaal voor het opmaken van je laatste restjes groenten. Dus heb je geen broccoli en doperwten? Kijk dan gewoon wat er nog rondslingert. Misschien heb je nog wel een stukje paprika, champignons of bleekselderij.

En dat geldt ook voor de parmaham

Want ga nu niet speciaal hiervoor parmaham kopen, dat is gek 😅. Het is juist de bedoeling om je koelkast eens op te ruimen. Dus heb je ‘gewone’ ham liggen, prima. Heb je chorizo? Ook prima. Wil je het vegetarisch? Zeker prima! 🌱

Wel het lekkerst met zelfgemaakte pizzasaus

En dat is ook nog eens heel makkelijk. Het recept vind je hier.

Roerei met broccoli, doperwten, parmaham en pizzasaus

Total Time 10 minutes
Servings 1 persoon
Pizzasaus over? Deze lunch heb je zo gemaakt, is koolhydraatarm én zit boordevol groenten. Echt een topper om wat leftovers op te maken.

Ingredients

  • 1 ei
  • scheutje melk
  • 50 gr doperwten
  • 50 gr broccoli
  • 3 plakjes parmaham
  • 1,5 el pizzasaus (Ik gebruik leftovers van onze homemade pizzasaus, zie linkje hierboven voor het recept.)
  • parmezaanse kaas om te garneren
  • basilicum om te garneren
  • peper en zout naar smaak

Instructions 

  • Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook deze kort, zo'n 1,5 minuut (ik houd van een beetje bite in m'n groenten).
  • Voeg op het laatst de doperwten toe, laat deze ongeveer 15 seconden meekoken. Giet af en zet weg.
  • Kluts het eitje samen met een scheur melk. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak het roerei. Niet helemaal gaar graag, hij mag nog lekker smeuïg zijn.
  • Doe het roereitje op een bord samen met de groenten. Schep er wat pizzasaus overheen (deze kan je eventueel eerst opwarmen in de magnetron). Garneer af met de plakjes parmaham, wat geraspte parmezaan en gescheurde basilicum blaadjes, Smakelijk!
Course: Breakfast, lunch, Ontbijt
Keyword: broccoli, doperwten, ei, parmaham, pizzasaus, roerei

Write A Comment