Makkelijk, snel & een persoonlijk favorietje hoor!
Deze krokantjes verslind je aan 1 stuk door! Ze zijn makkelijk en snel om te maken en op zichzelf al een heerlijke snack. Maar deze krokantjes fleuren ook de meeste gerechten op waarbij je normaal kaas zou gebruiken. Daarvan post ik vrijdag een vooorbeeld #staytuned 😉
Is quinoa gezond? 🧐
Quinoa is een bron van foliumzuur, vezels , eiwit en magnesium. Klinkt goed toch? Ook was het een tijd terug één van dé ‘super foods’ die even de wereld kwam veroveren. Sinds dien zijn we wel wat gematigder geworden in het toe jubelen van deze ‘graansoort’ (quinoa is technisch gezien een zaad).
Toch zegt het Voedingscentrum dat quinoa prima in de magische schijf van 5 past als aanvulling op graan- en broodproducten (bron: https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/quinoa.aspx#blokis-quinoa-gezond?)
Glutenvrij
Quinoa is dus geen graan maar een zaadsoort en bevat geen gluten.Handig voor mensen met coeliakie, gluten intolerantie of gewoon mensen die geen/minder gluten willen eten.
Quinoa kaas krokantjes
Equipment
- oven
- bakpapier
Ingredients
- 100 gr gekookte en afgekoelde quinoa (ongeveer 65 gr ongekookt.)
- 20 gr pittige cheddar (niet van die plakjes maar geraspt van een mooi blok cheddar kaar.)
- 10 gr parmezaanse kaas
- vers gemalen zwarte peper naar smaak
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.
- Kook de quinoa zoals aangegeven.
- Dep de quinoa droog met keukenpapier en laat afkoelen.
- Rasp de kaas en meng deze met de quinoa.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak 6 gelijke hoopjes. Druk de hoopjes in platte cirkels.
- Bestrooi elk koekje met nog wat kaas zodat alles lekker blijft plakken.
- Bak in het midden van de oven voor ongeveer 10 minuten of tot de randen mooi bruin zijn en het krokantje bij elkaar blijft zitten.
- Laat iets afkoelen en smakelijk!