Curry in de zomer?

Ja zeker wel! 😃  Misschien denk je bij pompoen en WINTERwortel niet direct aan zomerse dagen, toch is deze heerlijk om lekker in het zonnetje van te genieten! In warme landen zoals Sri Lanka, Thailand en Indonesië doen ze immers niet anders. Lekker maken dus deze seafood curry met veel groenten en heerlijke tijgergarnalen! 

Pompoen wortel curry met tijgergarnalen

Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour 15 minutes
Total Time 1 hour 30 minutes
Servings 2 of 3 personen
Dit is een lekker eenvoudige curry boordevol geroosterde pompoen en wortel. De garnalen maken deze heerlijke curry helemaal af.

Equipment

  • oven
  • vijzel of specerijenmolentje

Ingredients

  • 500 gr pompoen in gelijke stukken
  • 200 gr winterwortelen in gelijke stukken
  • 1 rode ui
  • 25 gr gember
  • 2 knoflooktenen
  • 1 chilipeper
  • 2 tl ras el hanout
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 tl kurkuma
  • 1 el mosterdzaad
  • 400 gr tomatenblokjes uit blik
  • 400 ml water
  • neutrale olie zoals zonnebloemolie
  • platte peterselie voor garnering

Instructions 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.
  • Schil de pompoen en schrob de wortelen. Snijd in gelijke stukken en leg op een met bakpappier beklede overplaat. Besprenkel met olie en breng op smaak met peper en zout. Rooster de groenten in het midden van de oven voor ongeveer 45 minuten tot een uur of tot ze een mooie kleur hebben. Wat donkere spikkels mogen best!
  • Snijd intussen de ui in blokjes en hak de gember, knoflook en chilipeper fijn.
  • Doe de ras el hanout en chilivlokken in een vijzel en maal fijn.
  • Zet een pan op middelhoog vuur met een scheutje olie. Voeg het mosterdzaad toe en wacht tot deze begint te poppen. Voeg dan de ui toe en bak glazig.
  • Voeg dan de specerijen toe en laat die heel even meebakken.
  • Voeg dan de tomatenblokjes toe, laat even pruttelen en voeg dan het water toe.
  • Als de pompoen en wortel mooi geroosterd zijn voeg je deze ook toe aan de pan. Laat het geheel zachtjes pruttelen. Vind je de curry te dik? Voeg dan wat water toe. Te dun? Laat dan de deksel van de pan zodat het nog wat kan inkoken.
  • Zet intussen een grillpan op hoog vuur. Besprenkel de garnalen met wat olie en breng op smaak met peper en zout. Gril de garnalen kort, zo'n klein minuutje aan elke zijde. Vooral niet te gaar en serveer direct. Te gare garnalen zijn 'bleh'.
  • Serveer de curry in kommen met daarboven op de garnalen. Garneer af met wat platte peterselie.
Course: Hoofdgerecht
Keyword: curry, garnalen, pompoen, stoofgerecht, wortel

Write A Comment

Rating recept