Pittige pompoensoep met gember

PITTIGE POMPOENSOEP MET GEMBER01

Spicy pompoensoep met een Aziatische twist. Heerlijk verwarmend soepje voor in de herfst en winter maar ik maak hem ook gerust als het mooier weer is!

2 pers. | 20 min. en uurtje pruttelen

Ingrediënten
 1 (fles)pompoen (zo'n 800 gram)
 2 uien
 3 tenen knoflook
 1 flinke wortel
 1 flinke stengel selderij
 1 rode chili peper
 flink stuk gember afhankelijk van smaak
 1 liter bouillon naar keuze (groenten, kip, rund)
Garnering
 peterselie
 chilivlokken, cayennepeper of verse rode chili peper
 (Griekse) yoghurt
 geroosterde pompoenpitten en sesamzaad

Bereiden
1

Snijd de pompoen in grove stukken en verwijder de zaden. Ik gebruikte een flespompoen waarvan ik de schil heb laten zitten. Als je wilt kun je die verwijderen maar is niet nodig.

2

Snijd de chili peper, knoflook, uien, selderij en wortel en fruit deze zo'n 5 minuten of tot de uien wat glazig worden.

3

Rasp de gember of snijd deze fijn en voeg toe en laat kort meefruiten. Blus dan af met de bouillon.

4

Voeg de pompoen toe. In dit recept kook ik de pompoen direct in de bouillon. Je kunt de stukken ook eerst roosteren in de oven tot ze wat kleur krijgen en zacht worden.

5

Laat pruttelen tot de pompoen mooi zacht is geworden, ongeveer een uurtje.

6

Pureer de soep met een staafmixer of in de blender. Voor een extra smooth resultaat haal je alles nog even door een zeef.

7

Garneer met jouw favoriete toppings!

Ingredients

Ingrediënten
 1 (fles)pompoen (zo'n 800 gram)
 2 uien
 3 tenen knoflook
 1 flinke wortel
 1 flinke stengel selderij
 1 rode chili peper
 flink stuk gember afhankelijk van smaak
 1 liter bouillon naar keuze (groenten, kip, rund)
Garnering
 peterselie
 chilivlokken, cayennepeper of verse rode chili peper
 (Griekse) yoghurt
 geroosterde pompoenpitten en sesamzaad

Directions

Bereiden
1

Snijd de pompoen in grove stukken en verwijder de zaden. Ik gebruikte een flespompoen waarvan ik de schil heb laten zitten. Als je wilt kun je die verwijderen maar is niet nodig.

2

Snijd de chili peper, knoflook, uien, selderij en wortel en fruit deze zo'n 5 minuten of tot de uien wat glazig worden.

3

Rasp de gember of snijd deze fijn en voeg toe en laat kort meefruiten. Blus dan af met de bouillon.

4

Voeg de pompoen toe. In dit recept kook ik de pompoen direct in de bouillon. Je kunt de stukken ook eerst roosteren in de oven tot ze wat kleur krijgen en zacht worden.

5

Laat pruttelen tot de pompoen mooi zacht is geworden, ongeveer een uurtje.

6

Pureer de soep met een staafmixer of in de blender. Voor een extra smooth resultaat haal je alles nog even door een zeef.

7

Garneer met jouw favoriete toppings!

Pittige pompoensoep met gember

Enjoy!
Gemaakt en gesmaakt?

#IKkookt @i.h.s.k

Geef een reactie