Pittige pompoensoep met gember

Cook Time 1 hour
Servings 4
Spicy pompoensoep met een Aziatische twist. Heerlijk verwarmend soepje voor in de herfst en winter maar ik maak hem ook gerust als het mooier weer is!

Equipment

  • blender

Ingredients

  • 1 flespompoen
  • 2 sjalotjes
  • 1 flink stuk gember (I love gember! Jij iets minder? Gebruik gewoon minder.)
  • 1 knoflookteentje
  • 1 liter bouillon (ik gebruik groentenbouillon. Kan je zelf maken maar ik gebruik gewoon een blokkie)
  • 1 rode chilipeper (extra om te garneren)
  • 1/2 limoen (sap en zeste)
  • peterselie (garnering)
  • sesam- en pompoenzaadjes (garnering)
  • yoghurt (garnering)

Instructions 

  • Maak de pompoen schoon en hak in gelijke stukken.
  • Snijd de sjalotjes, gember, knoflook en rode chilipeper.
  • Zet een grote pan op middelhoog vuur en bak de pompoen aan in een scheut olijfolie.
  • Haal de pompoen uit de pan en bak de sjalotjes, gember, knoflook en rode chilipeper tot de sjalotjes glazig zijn.
  • Doe de pompoen terug in de pan en giet de bouillon erbij. Laat zachtjes pruttelen tot de pompoen zacht is.
  • Rooster de sesam- en pompoenzaadjes in een droge koekenpan.
  • Doe de zeste en het sap van een halve limoen bij de soep.
  • Als de pompoen helemaal zacht is mag alles in de blender tot je een gladde soep hebt.
  • Alleen nog garneren met de peterselie, zaadjes, chilipeper en een lik yoghurt. Smakelijk!
Course: Soep
Keyword: pompoen, soep

Write A Comment

Rating recept