Pittige pompoensoep met gember
Cook Time 1 hour
Servings 4
Spicy pompoensoep met een Aziatische twist. Heerlijk verwarmend soepje voor in de herfst en winter maar ik maak hem ook gerust als het mooier weer is!
Equipment
- blender
Ingredients
- 1 flespompoen
- 2 sjalotjes
- 1 flink stuk gember (I love gember! Jij iets minder? Gebruik gewoon minder.)
- 1 knoflookteentje
- 1 liter bouillon (ik gebruik groentenbouillon. Kan je zelf maken maar ik gebruik gewoon een blokkie)
- 1 rode chilipeper (extra om te garneren)
- 1/2 limoen (sap en zeste)
- peterselie (garnering)
- sesam- en pompoenzaadjes (garnering)
- yoghurt (garnering)
Instructions
- Maak de pompoen schoon en hak in gelijke stukken.
- Snijd de sjalotjes, gember, knoflook en rode chilipeper.
- Zet een grote pan op middelhoog vuur en bak de pompoen aan in een scheut olijfolie.
- Haal de pompoen uit de pan en bak de sjalotjes, gember, knoflook en rode chilipeper tot de sjalotjes glazig zijn.
- Doe de pompoen terug in de pan en giet de bouillon erbij. Laat zachtjes pruttelen tot de pompoen zacht is.
- Rooster de sesam- en pompoenzaadjes in een droge koekenpan.
- Doe de zeste en het sap van een halve limoen bij de soep.
- Als de pompoen helemaal zacht is mag alles in de blender tot je een gladde soep hebt.
- Alleen nog garneren met de peterselie, zaadjes, chilipeper en een lik yoghurt. Smakelijk!
Course: Soep
Keyword: pompoen, soep