Veelzijdig receptje

Deze stoof van karbonades is ideaal om in je food repertoire te hebben! 😃 Deze stoof is makkelijk om te maken, relatief weinig ingrediënten en de smaken zijn voor een breed publiek toegankelijk. Dat is als je geen vegetariërs aan tafel hebt 🙃

Budgetproof

En deze stoof is met z’n ingrediënten nog eens dubbel toegankelijk. Karbonades zijn een relatief goedkoop stukje vlees. Des te meer reden om deze bij de slager te halen!👍

Zelf pita’s maken, zo de moeite waard!

Jup, want ik ben echt geen brood-expert maar dit receptje voor homemade steamy pita’s kan niet mislukken! En de smaak is zoveel beter 🤤 Wel warm serveren en minimaal een uurtje rijstijd incalculeren.

Lemony🍋 wortelsalade 🥕 frist de boel op

Een gerechtje zonder groenten is geen gerechtje  (sta ik hier alleen in? 🤣)

Maargoed, een slaatje erbij dus. En deze tangy wortelsalade past hier perfect bij. Hoe je hem maakt lees je hier: tangy wortelsalade met verse kruiden.

Pita pulled pork met Italiaanse smaakjes

Prep Time 1 hour
rijs- en stooftijd 4 hours
Total Time 5 hours
Servings 4 pita's
Dit recept is zo lekker veelzijdig! De basis is een stoofje van karbonades, wat je er dan mee doet is up to you 😀 Deze keer als pulled pork in een pita met een lekkere wortelsalade.

Equipment

  • braadpan met dikke bodem en deksel
  • grove rasp
  • vijzel of specerijenmolentje

Ingredients

  • 700 gr schouderkarbonades
  • 400 gr bliktomaten
  • 150 gr wortel, grof geraspt
  • 1 selderijstengel in fijne blokjes
  • 5 tenen knoflook, geperst
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 chilipeper, in ringetjes
  • 1 tl venkelzaad, gevijzeld
  • 2 kruidnagels, gevijzeld
  • 5 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 verse laurierblaadjes
  • 400 ml runderbouillon
  • peper en zout
  • olijf- en zonnebloemolie
  • 1 bol mozzarella
  • basilicum voor garnering

Instructions 

  • Snijd de selderij, ui, chilipeper, rasp de wortel en pers de knoflook. Leg apart van elkaar op een bordje en zet weg.
  • Vijzel het venkelzaad en de kruidnagels. Zet weg.
  • Breng de karbonades op smaak met flink wat peper en zout en bloem deze licht. Zet weg.
  • Zet de braadpan op middelhoog vuur, voeg een scheut olijfolie toe. Voeg eerst de ui, selderij, knoflook en chilipeper toe. Laat rustig bakken tot de ui mooi glazig is.
  • Voeg dan de gevijzelde venkel en kruidnagel toe. Laat even meebakken.
  • Zet intussen een grote koekenpan op hoog vuur met wat neutrale olie zoals zonnebloemolie. Als de pan heet is bak je de karbonades even goed aan, er mag best wel een charred randje aan zitten.
  • Haal de karbonades als ze rondom mooi bruin zijn uit de pan. Giet wat water in de pan en zet even terug op het vuur. Schraap de aanbaksels los en draai het vuur uit.
  • Doe nu de tomaten in de braadpan samen met de harde kruiden. Laat het geheel even sudderen, zo'n 4 minuten.
  • Voeg dan het vocht met de aanbaksels uit de koekenpan en de bouillon toe. Roer door.
  • Leg dan de karbonades in de pan, ze moeten onder staan.
  • Zet het vuur laag, het moet heel zachtjes pruttelen, niet koken!
  • Zet de deksel op een kiertje en laat minimaal 3 uurtjes zachtjes garen. Check af en toe even de bodem of er niets aanbrandt.

Maak intussen het deeg voor de pita's en de wortelsalade. De linkjes naar beide receptjes vind je hierboven.

    Serveren

    • Zorg dat de pita's nog warm zijn als je ze serveert, dat is echt lekkerder.
    • Snijd de pita's open en leg er wat wortelsalade in, dan wat pulled pork (die zou nu zo'n beetje uit elkaar moeten vallen) en top het af met wat gescheurde mozzarella en basilicum. Smakelijk!
    Course: Hoofdgerecht, Main Course
    Cuisine: Italiaans
    Keyword: pitabrood, pulled pork, stoofgerecht, varkensvlees

    Write A Comment

    Rating recept