In het kader van internationale pindakaasdag!

Pindakaas havermout truffels met banaan, abrikoos en cacao

Prep Time 15 minutes
Servings 10 truffels
Makkelijk en snel om te maken. Deze pindakaas havermout truffels met banaan, abrikoos en cacao zijn stevig en niet te zoet. De verschillende toppings maken ze helemaal af!

Equipment

  • keukenmachine of hakmolen

Ingredients

  • 65 gr havermout
  • 135 gr gedroogde abrikozen
  • 1,5 el cacaopoeder
  • 1 banaan
  • 80 gr pindakaas (Je hebt tegenwoordig ook pindakaas alleen gemaakt van pinda's. Normaal natuurlijk hartstikke goed maar die zijn ook wat vloeibaarder en voor dit receptje minder geschikt!)
  • Toppings naar keuze. Ik gebruik sesamzaadjes, geroosterde nootjes, witte chocolade, rietsuiker, kristalsuiker en cacaopoeder.

Instructions 

  • Doe alle ingrediënten (behalve de toppings natuurlijk) in de keukenmachine en maal tot een bijna glad mengsel. Zal nooit helemaal glad worden door de havermout.
  • Draai balletjes van het mengsel en laat deze 15 minuten opstijven in de koelkast.
  • Zet je favoriete toppings klaar en rollen maar.
Course: Tussendoortje
Keyword: abrikoos, banaan, cacao, havermout, pindakaas, truffels

Write A Comment

Rating recept