Zelf tafelzuur/ingelegde groenten maken

Augurken, zuurkool, piccalilly, kimchi zijn voorbeelden van tafelzuur, ingelegde groenten of een ‘pickle’. Natuurlijk te koop in potjes en zakjes maar ook heel leuk, lekker en eenvoudig om zelf te maken.

Super smaakmaker!

Augurk op je burger, dat is heel gewoon toch? Dus waarom de good old pickle niet eens vervangen door een variant met rode biet 😃  Lekker, makkelijk én relatief snel voor een homemade pickle. Én het ziet er ook nog eens uit als een feestje!

Pickle van rode biet met dille en laurier

Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour
Servings 1 bakje
Deze pickle (tafelzuur of ingelegde groenten) van rode bietjes is perfect bij burgers en gebraden vlees. Én ook nog eens super makkelijk en hoeft helemaal geen dagen/weken/maanden te 'pickelen'.

Ingredients

  • 2 gekookte rode bietjes (ik gebruik gewoon die voorgekookte uit de supert)
  • 40 ml rode wijn azijn
  • 15 gr suiker
  • 8 peperkorrels
  • 1 laurierblaadje
  • 1 tl gedroogde dille
  • 1/2 rode ui
  • 1 tl mosterdzaad
  • peper en zout naar smaak
  • takjes verse dille voor garnering

Instructions 

  • Rooster in een klein pannetje de peperkorrels en het mosterdzaad tot deze beginnen te poppen.
  • Voeg de azijn, het water, het laurierblaadje en de suiker toe en breng aan de kook. Zet lager als de suiker is opgenomen en laat nog 5 minuutjes zachtjes pruttelen.
  • Snijd de bietjes in fijne blokjes en snijd de ui in fijne halve ringetjes.
  • Giet het nog warme azijn mengsel toe aan de bietjes en ui.
  • Voeg de gedroogde dille toe en schep om.
  • Laat nog een uurtje trekken en klaar!
Course: Bijgerecht
Keyword: bieten, ingelegde groenten, pickle, rode biet, tafelzuur

Write A Comment