Lekkere pesto variaties!

Pesto alla calabrese

Servings 1 bakje
Een heerlijke pesto met lekkere smoky paprika, zongedroogde tomaatjes, pittige Pecorino Romano, ricotta, amandelen én chilipeper.

Equipment

  • blender of vijzel
  • schaal + huishoudfolie

Ingredients

  • 1 rode paprika
  • 1/2 sjalotje fijngesnipperd
  • 2 el olijfolie
  • 1 knoflookteen geperst
  • 10 gr zongedroogde tomaat
  • 25 gr amandelen
  • 50 gr ricotta
  • 30 gr pecorino
  • citroensap naar smaak
  • chiliflakes naar smaak
  • zout en peper naar smaak
  • paar takjes platte peterselie
  • amandelschaafsel als garnituur

Instructions 

  • Rooster de paprika tot deze zwart geblakerd is. Dit kan in de oven, op een grill(pan) of gewoon in open vuur. Eenmaal geblakerd leg je de paprika in een schaal en dek af met huishoudfolie.
  • Fruit in een koekenpan de sjalot en knoflook tot ze zacht zijn maar nog geen kleur hebben.
  • Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika en voeg deze toe aan de blender samen met de sjalot, knoflook en de overige ingrediënten behalve het citroensap, peper en zout, chilivlokken en het amandelschaafsel.
  • Blend tot de gewenste consistentie en breng op smaak het het citroensap, de chilivlokken en peper en zout. Smakelijk!
Course: dip, saus
Cuisine: Italiaans
Keyword: pesto

Write A Comment

Rating recept