Mousse met een bite!

Deze passievrucht mousse is een heerlijke verfrissend nagerecht en heeft door de pitjes van de passievrucht lekker wat textuur. Als je iets minder crunch in je mousse wilt kan je deze eerst zeven.

Passievrucht mousse met limoen en pistache

Prep Time 1 hour
opstijven in de koelkast 4 hours
Servings 4 personen
Deze mousse van passievrucht en limoen is heerlijk als toetje. Niet te zoet en met een lekker zuurtje. De passievrucht zorgt voor lekker wat textuur in de mousse.

Equipment

  • handmixer is wel handig

Ingredients

Voor de mousse

  • 6 passievruchten (ongeveer 150 gram)
  • 1/2 rasp van een limoen
  • 2 blaadjes gelatine
  • 2 eitjes
  • 30 gr suiker
  • 75 ml room

Voor de topping

  • 2 passievruchten
  • 1/2 blaadje gelatine
  • 1/2 rasp van een limoen
  • handje pistachenootjes

Instructions 

De mousse maken

  • Leg de gelatineblaadjes in een bakje koud water.
  • Doe de passievrucht in een bakje. Houd je van crunch? Laat de pitjes er dan inzitten. Wil je een gladde mousse? Zeef de pitjes er dan uit.
  • Splits de eitjes en klop de eigelen samen met de suiker tot deze volledig is opgenomen en de eigelen luchtig en lichter van kleur zijn geworden.
  • Los de gelatine au bain marie op in 1 eetlepel limoensap en voeg toe aan de eigelen en meng goed door.
  • Klop de slagroom luchtig.
  • Klop de eiwitten luchtig.
  • Voeg de rasp van een halve limoen toe aan de eigelen.
  • Doe wat van het eiwit en de slagroom bij het eigeel en meng voorzichtig door.
  • Voeg dan de rest van de eiwitten en de room bij de eigelen en spatel/vouw voorzichtig door. Probeer zo veel als mogelijk de lucht te behouden.
  • Schep de mousse in glaasjes en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

Voor de topping (maak deze als de mousse volledig is opgesteven)

  • Los de gelatine au bain marie op in 1 eetlepel limoensap.
  • Maak de passievrucht schoon.
  • Rasp de schil van een halve limoen erdoorheen.
  • Voeg de opgeloste gelatine toe en meng goed door. Laat iets afkoelen en giet het mengsel bovenop de mousse. Zorg dat de mousse wel al volledig is opgesteven.
  • Zet terug in de koelkast tot je de mousse wilt gaan serveren.
  • Garneer op het moment van serveren af met gehakte pistachenootjes en eventueel nog een rasp van de limoen.
  • Smakelijk!
Course: Dessert, Nagerecht
Keyword: limoen, mousse, passievrucht, pistache, toetje

Write A Comment

Rating recept