Over I.K.ookt

I.K. zijn mijn initialen. Moeilijker wordt het niet. De domeinnaam had ik al een tijdje geclaimd in het kader van ‘je weet maar nooit’. Zodoende ‘I.K.’.

Maar eigenlijk zou ‘W.I.J.’ een betere naam zijn. Want koken en eten is een grote gedeelde hobby van Abel en mij. We wonen in het mooie Zeeland samen met onze kater Viognier (die we liefkozend Frits, Mo, Mister Orange of rattenvel noemen).

Β 

Matey Hut in Ella (Sri Lanka)

Met uitzondering van sommige fatty Fridays en etentjes buiten de deur, koken we elke dag. Soms uitgebreid maar vaak niet te moeilijk. Wel altijd zo vers en zelfgemaakt mogelijk zonder toevoeging van pakjes, zakjes en bewerkte voedingsmiddelen!

Β 

EN DIT IS FRITS. OOK DOL OP DE LEKKER 500 πŸ˜‰

kitten frits
frits lekker 500
po

En dit is po. Ook dol op chili’s!

Veggies & fatty Fridays

Ik ben dol op groenten! Gelukkig maar want als ik dezelfde hoeveelheid met andere voedingsmiddelen naar binnen zou werken, was ik al tonnetje rond.

Ik eet dus veel groenten maar op een gegeven moment heb je gewoon zin in een echt goede burger, romige mac & cheese of alles wat uit een frituur komt of omwikkeld is met bladerdeeg. En dan komtΒ fatty FridayΒ om de hoek kijken πŸ˜‰

couscous salade met gehakt en yoghurt

11 september 2012

Mijn eerste Instagram ‘foodsnap’Β #oei

Couscous salade met gehakt en yoghurt is nog steeds één van mijn favorites!Β Al ziet en vooral smaakt het tegenwoordig toch wel een beetje anders πŸ˜‰

Dat filtertje helpt trouwens voor het beeld ook niet echt mee…

Foodblog numero 84…

Dat is licht overdreven maar sinds het bloggen een beetje main stream werd, ben ik vaak begonnen en ook vaak weer gestopt. Soms nog voordat de eerste post online kwam!

Het moest natuurlijk wel werken, er leuk uitzien en slim ingericht zijn met de juiste plugins, uiteraard SEO proof en waarschijnlijk nog 100.000 andere dingen om aan te denken! Nahja, dat heb ik allemaal een beetje laten varen op het momentΒ πŸ™ƒ.


Geen gelazer, gewoon een online ‘ouderwets’ receptenschriftje

En dat is het. Gewoon, omdat ik het leuk vind. Niets meer, niets minder en ongedwongen. Als ik zin, tijd en gelegenheid heb zet ik er wat op.Β 

Ondertussen…

Blijven wij lekker koken, inspiratie opdoen, reizen en vooral… veel eten πŸ˜€


CONTACT OPNEMEN?
STUUR EEN MAILTJE NAARΒ INFO@IRISKALKMAN.NL
Siem Reap night market (Cambodja)

Siem Reap night market (Cambodja)