Basisrecept Pesto Genovese

ongeveer 10 minutes
Total Time 10 minutes
Servings 1 bakje
Deze moet je natuurlijk in je arsenaal hebben! Heerlijk als dipje bij de borrel, als saus voor je pasta of als smaakmaker in een soepje.

Equipment

  • vijzel of een klein hakmolentje

Ingredients

  • 1 flinke bos verse basilicum
  • 1/2 teen knoflook geraspt
  • 1 handje pijnboompitjes
  • 1,5 handje geraspte Parmezaanse kaas
  • 1/2 citroen (sap en zeste)
  • lekkere olijfolie, net genoeg om te binden en het lekker smeuïg te maken
  • peper en zout naar smaak

Instructions 

  • Rooster de pijnboompitjes. Blijf er even bij, niet af laten fikken maar juist lichtjes toasten. Laat niet in de pan zitten maar plaats ze op een schoteltje of een keukenpapiertje.
  • Schil de knoflook en stamp samen met wat zeezout fijn in een vijzel.
  • Voeg nu beetje voor beetje de basilicum toe en vijzel fijn.
  • Voeg dan de pijnboompitten toe, vijzel weer en meng de helft van de geraspte kaas door het mengsel.
  • Voeg dan olijfolie toe tot het geheel mooi gaat binden en smeuïg wordt.
  • Voeg dan de rest van de kaas toe. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Te dik? Voeg wat olie toe. Te dun? voeg nog wat kruiden en kaas toe.
  • Wij vinden het lekker maar het is zeker optioneel: voeg op het laatst het sap en de zeste van een halve citroen toe. Smakelijk!
Course: Borrelhapje, dip, saus
Cuisine: Italiaans
Keyword: basilicum, basisrecept, borrelen, dip, pesto, saus

Write A Comment

Rating recept