Noodlesoep zelf maken

Vroeger als student leefde ik erop: noodles uit een pakje. En dan vaak nog in de meest vreemde smaakcombinaties zoals met smeerkaas en knakworsten 🙈  Maar inmiddels zijn we geen student meer en maken we de noodlesoep gewoon from scratch. Veel lekkerder én een stuk gezonder.

Noodles, paddenstoelen en kool

Noodlesoepjes zie je in allerlei varianten en combinaties, afhankelijk van het land van herkomst. Eén van de combinaties die je vaak tegenkomt zijn noodles met paddenstoelen en kool. Dus onze vertrouwde boerenkool moet werken toch!

Boerenkool chips are the best!😍

Zelf crispy boerenkool chips maken is super makkelijk en het geeft je gerechtje een krokantje, is toch gezond en bovenal gewoon erg lekker om bij deze noodles te serveren. Hoe je ze maakt lees je hier: Basisrecept boerenkool chips.

Extra pitje? 🔥🌶

Deze noodlesoep is zo al lekker maar wil je net even wat meer pit, maak dan mijn niet zo zoete maar wel spicy sweet chilisaus! 😃

Noodles met paddenstoelen en boerenkool op drie manieren

Cook Time 2 hours 10 minutes
Total Time 2 hours 10 minutes
Servings 2 personen
Noodles, paddenstoelen en een vorm van kool is een veel geziene combinatie. Dus waarom niet met onze vertrouwde boerenkool! Deze noodles zien er spectaculair uit maar zijn eenvoudig om te maken, smaakt heerlijk en is ook nog eens vegetarisch als je dat wilt!

Equipment

  • oven

Ingredients

  • 4 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 200 gr boerenkool (niet gesneden) (zie voor het recept voor de boerenkool chips linkje boven dit recept.)
  • 2 el miso pasta
  • 1 tl tahini
  • 1/2 el sojasaus
  • 1 el mirin
  • 1 el witte wijn azijn
  • 1/2 chilipeper
  • 200 gr gemengde paddenstoelen
  • 2 el teriyaki saus
  • 200 gr noodles naar keuze
  • handje geroosterde sesam- en pompoenzaadjes

Instructions 

Voor de bouillon

  • Snijd de knoflook en ui in grove stukjes.
  • Zet een pan op laag vuur met een scheutje neutrale olie en voeg de knoflook en ui toe. Dek af met een deksel en laat ongeveer 20 minuutjes sudderen. Haal na 10 minuten de deksel eraf, zet het vuur iets hoger en bak de ui en knoflook iets aan dat ze wat kleur krijgen.
  • Voeg dan een 1,5 liter water toe en laat zachtjes pruttelen voor ongeveer 20 minuten.
  • Zeef de bouillon waarbij je de ui en knoflook goed aandrukt in de zeef. Houd de bouillon warm voor verdere verwerking.
  • Mix intussen de miso pasta, tahini, mirin en sojasaus en voeg toe aan de bouillon.

Boerenkool uit de oven, zie linkje naar hoe je die maakt boven dit recept.

    Voor de gepekelde boerenkool

    • Blancheer 1/3 van de overgebleven boerenkool en laat afkoelen.
    • Knijp het water uit de boerenkool als deze koud genoeg is.
    • Voeg de witte wijn azijn en wat zout naar smaak toe en wrijf goed door. (Jamie voegt hier ook nog wat suiker aan toe maar ik deed het zonder, ook heel lekker).

    Voor de paddenstoelen

    • Snijd de paddenstoelen in grove stukken en bak deze in een droge koekenpan, zo'n 10 minuten of tot dat ze hun vocht hebben verloren en ze er een beetje gerimpeld uitzien.
    • Voeg de teriyaki toe en houd in beweging tot de paddenstoelen het vocht hebben opgenomen. Draai dan het vuur uit.

    Samenstellen

    • Kook de noodles zoals staat aangegeven op de verpakking.
    • Rooster de sesam en pompoenpitten.
    • Verdeel alle ingrediënten over twee voorverwarmde kommen en garneer met de sesam en pompoenpitten en wat fijn gesneden chilipeper. Smakelijk!
    Course: Hoofdgerecht, Main Course
    Cuisine: aziatisch
    Keyword: boerenkool, groentengerecht, noodles, paddenstoelen, vegetarisch

    Write A Comment

    Rating recept