I love love love peasss! Nu de periode van overvloed van de feestdagen alweer bijna een week achter ons ligt, is een groentendipje meer dan welkom. Zeker nu alles nog dicht is, zoals sportscholen. Bagger.

Dus in het kader van – weer even normaal doen met wat je naar binnen schrokt – deze doperwten dip met munt en feta weer eens gemaakt. Lekker op brood, leuk alternatief voor guacamole voor bij de nacho’s of gewoon eens een ander dipje bij de borrel.

Super makkelijk en helemaal te maken naar je eigen smaak.

Mushy doperwten dip met munt en feta

Cook Time 20 minutes
Servings 1
Doperwten dip met munt en feta. Lekker op brood, leuk alternatief voor guacamole voor bij de nacho’s of gewoon eens een ander dipje bij de borrel.

Equipment

  • hakmolen of staafmixer

Ingredients

  • 300 gr doperwten uit de diepvries
  • 1/2 super fijn rood uitje
  • 1 teen knoflook uit de pers
  • naar smaak feta (houd wat achter voor garnering)
  • naar smaak verse munt (houd wat achter voor garnering)
  • 1 flinke eetlepel yoghurt
  • naar smaak chilipepertje (houd wat achter voor garnering)
  • naar smaak gemalen komijn
  • naar smaak gemalen korianderzaad
  • naar smaak limoensap
  • naar smaak peper & zout
  • naar smaak olijfolie

Instructions 

  • Ontdooi of blancheer de doperwten en doe in hakmolen
  • Voeg alle ingrediënten toe en hak tot de gewenste dikte. Regelmatig even tussendoor proeven!
Course: Borrelhapje, Snack
Keyword: dip, doperwten

Write A Comment

Rating recept